De schietpartij vond plaats in de Harmoniewijk, nadat er verschillende meldingen waren binnengekomen bij de politie over schoten en een man die verschillende personen met een vuurwapen bedreigde. Onder meer in de Sint-Vincentiusstraat, nabij het gelijknamige ziekenhuis, zouden schoten gevallen zijn. Daarbij vielen voor zover bekend geen gewonden.

Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond een vuurgevecht met de verdachte. Bij de schietpartij raakten zowel de verdachte, een 42-jarige man, als één politieagent gewond aan het been. Geen van beiden verkeert in levensgevaar. De verdachte zou maar liefst drie wapens bij zich hebben gehad.

Wat de man bezielde, is nog steeds niet duidelijk. De man heeft een psychiatrisch en een gerechtelijk verleden. Hij staat bij het gerecht bekend voor winkeldiefstallen. (Belga/TE)

De schietpartij vond plaats in de Harmoniewijk, nadat er verschillende meldingen waren binnengekomen bij de politie over schoten en een man die verschillende personen met een vuurwapen bedreigde. Onder meer in de Sint-Vincentiusstraat, nabij het gelijknamige ziekenhuis, zouden schoten gevallen zijn. Daarbij vielen voor zover bekend geen gewonden. Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond een vuurgevecht met de verdachte. Bij de schietpartij raakten zowel de verdachte, een 42-jarige man, als één politieagent gewond aan het been. Geen van beiden verkeert in levensgevaar. De verdachte zou maar liefst drie wapens bij zich hebben gehad. Wat de man bezielde, is nog steeds niet duidelijk. De man heeft een psychiatrisch en een gerechtelijk verleden. Hij staat bij het gerecht bekend voor winkeldiefstallen. (Belga/TE)