Vrijdagochtend ontspoorde een kusttram in Nieuwpoort. Daarbij raakten twee inzittenden zwaargewond, 24 anderen liepen lichte verwondingen op.

De tram, die van Oostende richting De Panne reed, ontspoorde in een bocht en kwam met zijn neus tegen een paal terecht. De tram liep veel schade op. Alle inzittenden werden uit het voertuig gehaald.

De zwaargewonde en enkele lichtgewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal passagiers was onder de indruk en werd opgevangen in een lagere school. Het rampenplan was even van kracht, maar dat werd inmiddels weer afgeblazen.

Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Er zat een honderdtal reizigers op de tram.

De Lijn zal de schade aan de sporen en de bovenleiding nu zo snel mogelijk herstellen en mogelijk kunnen er zaterdag weer trams rijden. (Belga/TE)

Vrijdagochtend ontspoorde een kusttram in Nieuwpoort. Daarbij raakten twee inzittenden zwaargewond, 24 anderen liepen lichte verwondingen op. De tram, die van Oostende richting De Panne reed, ontspoorde in een bocht en kwam met zijn neus tegen een paal terecht. De tram liep veel schade op. Alle inzittenden werden uit het voertuig gehaald. De zwaargewonde en enkele lichtgewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal passagiers was onder de indruk en werd opgevangen in een lagere school. Het rampenplan was even van kracht, maar dat werd inmiddels weer afgeblazen. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar. Er zat een honderdtal reizigers op de tram. De Lijn zal de schade aan de sporen en de bovenleiding nu zo snel mogelijk herstellen en mogelijk kunnen er zaterdag weer trams rijden. (Belga/TE)