Op Brussels Airport heeft zich een schietpartij voorgedaan. Daarbij is een Amerikaanse passagier gewond geraakt aan het been.

Dat vernam persagentschap Belga van woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. Het gewonde slachtoffer zou niet in levensgevaar verkeren.

Diefstal

Het incident gebeurde omstreeks 6 uur aan de ingang C van de vertrekhal. De Amerikaan was daar getuige van een handtasdiefstal en probeerde die te verhinderen, maar een van de twee daders zou hem vervolgens in het been hebben geschoten.

De twee daders zijn daarna op de loop gegaan en zouden nog niet opgepakt zijn. De hulpdiensten brachten het gewonde slachtoffer over naar het ziekenhuis.

Afgespannen

Op de luchthaven is intussen het sporenonderzoek gestart. Rond half 9 is het gerechtelijk lab van de federale politie ter plekke gekomen. De plaats van de schietpartij is nog steeds afgespannen met politielint.

Volgens Jan van der Cruyssen heeft het incident nauwelijks gevolgen voor de passagiers. (Belga/KVDA)

Op Brussels Airport heeft zich een schietpartij voorgedaan. Daarbij is een Amerikaanse passagier gewond geraakt aan het been. Dat vernam persagentschap Belga van woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. Het gewonde slachtoffer zou niet in levensgevaar verkeren. Diefstal Het incident gebeurde omstreeks 6 uur aan de ingang C van de vertrekhal. De Amerikaan was daar getuige van een handtasdiefstal en probeerde die te verhinderen, maar een van de twee daders zou hem vervolgens in het been hebben geschoten. De twee daders zijn daarna op de loop gegaan en zouden nog niet opgepakt zijn. De hulpdiensten brachten het gewonde slachtoffer over naar het ziekenhuis. Afgespannen Op de luchthaven is intussen het sporenonderzoek gestart. Rond half 9 is het gerechtelijk lab van de federale politie ter plekke gekomen. De plaats van de schietpartij is nog steeds afgespannen met politielint. Volgens Jan van der Cruyssen heeft het incident nauwelijks gevolgen voor de passagiers. (Belga/KVDA)