Dat zegt Lemmens, die er zopas een boek over publiceerde, in een interview in het Franstalige weekblad Marianne.

"Het doet er niet toe dat Belgische militairen lijden en sterven omdat Defensie de wetgeving op het welzijn op het werk niet wil toepassen. Het doet er niet toe dat ze zich twee keer meer van het leven beroven dan de Belgische bevolking. Het doet er niet toe dat ze onterecht ontslagen worden om medische redenen, zonder hoop op reclassering. Het doet er niet toe dat kandidaten bij de aanwerving gediscrimineerd worden om medische redenen. Niemand geeft een zier."

Steeds meer zelfmoorden

Dokter Lemmens verliet de actieve dienst in 2012, na een carrière van 34 jaar. In zijn boek 'Les oubliés de la Grande Muette' hekelt hij ook de inbreuken van het ministerie van Defensie op het welzijn op het werk, vooral inzake het toezicht op de gezondheid door de arbeidsgeneeskunde. Hij zet de gevolgen ervan op de gezondheid van de militairen uiteen, verwondingen, ziektes en sterfgevallen die vermeden kunnen worden als alle domeinen van het welzijn op het werk op adequate wijze legaal worden ingevuld.

Volgens Lemmens waren arbeidsongevallen in 2012 goed voor twee doden en 661 gewonden binnen Defensie, terwijl het aantal sterfgevallen "in verdachte omstandigheden" - vaak blijken dat zelfmoorden te zijn - de jongste jaren hand over hand toenam in de legereenheden. (Belga/TV)

Dat zegt Lemmens, die er zopas een boek over publiceerde, in een interview in het Franstalige weekblad Marianne. "Het doet er niet toe dat Belgische militairen lijden en sterven omdat Defensie de wetgeving op het welzijn op het werk niet wil toepassen. Het doet er niet toe dat ze zich twee keer meer van het leven beroven dan de Belgische bevolking. Het doet er niet toe dat ze onterecht ontslagen worden om medische redenen, zonder hoop op reclassering. Het doet er niet toe dat kandidaten bij de aanwerving gediscrimineerd worden om medische redenen. Niemand geeft een zier."Steeds meer zelfmoorden Dokter Lemmens verliet de actieve dienst in 2012, na een carrière van 34 jaar. In zijn boek 'Les oubliés de la Grande Muette' hekelt hij ook de inbreuken van het ministerie van Defensie op het welzijn op het werk, vooral inzake het toezicht op de gezondheid door de arbeidsgeneeskunde. Hij zet de gevolgen ervan op de gezondheid van de militairen uiteen, verwondingen, ziektes en sterfgevallen die vermeden kunnen worden als alle domeinen van het welzijn op het werk op adequate wijze legaal worden ingevuld. Volgens Lemmens waren arbeidsongevallen in 2012 goed voor twee doden en 661 gewonden binnen Defensie, terwijl het aantal sterfgevallen "in verdachte omstandigheden" - vaak blijken dat zelfmoorden te zijn - de jongste jaren hand over hand toenam in de legereenheden. (Belga/TV)