In Antwerpen is dinsdagochtend een gemaskerde en gewapende man opgedoken bij de woning van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door Dewinter zelf. Die was op het moment van de feiten met vakantie aan zee, maar zijn schoonzoon en een buurvrouw zouden de man betrapt hebben. De belager koos al snel het hazenpad, waarna de politie volgens Dewinter nog tevergeefs een speractie hield om hem te vatten.

"Omstreeks 8 uur is er blijkbaar een man aan mijn huis opgedoken die een zwart pak in de struiken ernaast legde", zegt Dewinter. "Hij droeg een zonnebril en een muts en had zijn gezicht bedekt met een doek. De man had ook een wapen. Mijn buurvrouw merkte hem op en belde meteen de politie. Mijn schoonzoon verliet even later het huis en kwam tegenover de man te staan, die hem in gebroken Engels vroeg of ik daar woonde."

Toen de schoonzoon ontkende dat het om het huis van Dewinter ging, zou de man in paniek te voet gevlucht zijn. "De politie was snel ter plaatse, maar heeft hem niet meer aangetroffen", aldus nog Dewinter. De Antwerpse lokale politie bevestigt dat er dinsdagochtend sprake was van "een dreiging" aan het huis van Dewinter, maar kan voorlopig niet meer commentaar kwijt. (Belga/JH)

In Antwerpen is dinsdagochtend een gemaskerde en gewapende man opgedoken bij de woning van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door Dewinter zelf. Die was op het moment van de feiten met vakantie aan zee, maar zijn schoonzoon en een buurvrouw zouden de man betrapt hebben. De belager koos al snel het hazenpad, waarna de politie volgens Dewinter nog tevergeefs een speractie hield om hem te vatten."Omstreeks 8 uur is er blijkbaar een man aan mijn huis opgedoken die een zwart pak in de struiken ernaast legde", zegt Dewinter. "Hij droeg een zonnebril en een muts en had zijn gezicht bedekt met een doek. De man had ook een wapen. Mijn buurvrouw merkte hem op en belde meteen de politie. Mijn schoonzoon verliet even later het huis en kwam tegenover de man te staan, die hem in gebroken Engels vroeg of ik daar woonde." Toen de schoonzoon ontkende dat het om het huis van Dewinter ging, zou de man in paniek te voet gevlucht zijn. "De politie was snel ter plaatse, maar heeft hem niet meer aangetroffen", aldus nog Dewinter. De Antwerpse lokale politie bevestigt dat er dinsdagochtend sprake was van "een dreiging" aan het huis van Dewinter, maar kan voorlopig niet meer commentaar kwijt. (Belga/JH)