La Dernière Heure brengt het antwoord van minister Koen Geens.

De woordvoerster van de minister relativeert het bedrag. Dat bevat ook de transportkost voor delinquente minderjarigen. Zij mogen niet met celwagens worden vervoerd. Vanaf 2015 worden hun kosten niet meer gedragen door het federale niveau maar door de gemeenschappen.

Om in het algemeen de kosten te drukken, steunt Geens het idee om gebruik te maken van videoconferentie in de penitentiaire instellingen. Zo kan het aantal verplaatsingen voor verhoren beperkt worden.

(Belga/RR)

La Dernière Heure brengt het antwoord van minister Koen Geens.De woordvoerster van de minister relativeert het bedrag. Dat bevat ook de transportkost voor delinquente minderjarigen. Zij mogen niet met celwagens worden vervoerd. Vanaf 2015 worden hun kosten niet meer gedragen door het federale niveau maar door de gemeenschappen. Om in het algemeen de kosten te drukken, steunt Geens het idee om gebruik te maken van videoconferentie in de penitentiaire instellingen. Zo kan het aantal verplaatsingen voor verhoren beperkt worden. (Belga/RR)