Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Het gaat om 61 gedetineerden uit de gevangenissen van Itter en Nijvel, waarvan rechters begin deze maand al oordeelden dat hun leefomstandigheden onredelijk zijn. Allemaal kregen ze een dwangsom toegekend van de rechtbank, per dag dat hun situatie niet verbeterde. "Maar 17 dagen later is de staking nog bezig, en is er geen geld uitbetaald", zegt Marie Jadoul, een van vijf advocaten die de krachten hebben gebundeld. Ze hebben justitieminister Koen Geens (CD&V) donderdag een aanmaning gestuurd. "Want ook de minister moet de wet respecteren."

Maandag volgt een ingebrekestelling. "Als er geen betaling volgt, sturen we woensdag een deurwaarder om de inboedel te laten noteren."

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.Het gaat om 61 gedetineerden uit de gevangenissen van Itter en Nijvel, waarvan rechters begin deze maand al oordeelden dat hun leefomstandigheden onredelijk zijn. Allemaal kregen ze een dwangsom toegekend van de rechtbank, per dag dat hun situatie niet verbeterde. "Maar 17 dagen later is de staking nog bezig, en is er geen geld uitbetaald", zegt Marie Jadoul, een van vijf advocaten die de krachten hebben gebundeld. Ze hebben justitieminister Koen Geens (CD&V) donderdag een aanmaning gestuurd. "Want ook de minister moet de wet respecteren." Maandag volgt een ingebrekestelling. "Als er geen betaling volgt, sturen we woensdag een deurwaarder om de inboedel te laten noteren."(Belga/RR)