Het Belgische Early Warning System heeft de voorbije week naar alle hulpverleners een waarschuwing gestuurd over nieuwe drugs die de ronde doen en een acuut gevaar vormen voor de gezondheid. Dat staat in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Er vielen nog geen dodelijke slachtoffers in België. Maar in Antwerpen en Brussel zijn de voorbije weken wel al mensen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze de drug hadden genomen.

Hallucinaties

"Het gaat om zogenaamde designerdrugs met een lsd-achtig effect", zegt Kurt Anseeuw, diensthoofd spoedgevallen van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. "De drugs zijn zo krachtig dat ze vrij uitgebreide hallucinaties uitlokken en de patiënt rare dingen gaat doen. Deze lsd-variant heeft ook invloed op het hartritme en de bloeddruk."

Dezelfde drug, die 24INBOMe als officiële benaming heeft, was eerder al bekend in Scandinavië en Groot- Brittannië. Daar vielen wel al een paar dodelijke slachtoffers. (Belga/TV)

Het Belgische Early Warning System heeft de voorbije week naar alle hulpverleners een waarschuwing gestuurd over nieuwe drugs die de ronde doen en een acuut gevaar vormen voor de gezondheid. Dat staat in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.Er vielen nog geen dodelijke slachtoffers in België. Maar in Antwerpen en Brussel zijn de voorbije weken wel al mensen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze de drug hadden genomen. "Het gaat om zogenaamde designerdrugs met een lsd-achtig effect", zegt Kurt Anseeuw, diensthoofd spoedgevallen van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. "De drugs zijn zo krachtig dat ze vrij uitgebreide hallucinaties uitlokken en de patiënt rare dingen gaat doen. Deze lsd-variant heeft ook invloed op het hartritme en de bloeddruk."Dezelfde drug, die 24INBOMe als officiële benaming heeft, was eerder al bekend in Scandinavië en Groot- Brittannië. Daar vielen wel al een paar dodelijke slachtoffers. (Belga/TV)