De vrees van de veiligheidsdiensten is dat de gezochte persoon zich in het nauw gedreven zal voelen, zo meldt de VRT. De verdachte is volgens de openbare omroep gelinkt aan de twee mannen die woensdag zijn aangehouden. Ook Het Nieuwsblad schrijft donderdag dat het gerecht niet uitsluit dat nog niet de hele terreurcel is opgerold en er nog minstens één verdachte vrij rondloopt.

Blauw zwaailicht en politie-uniformen

Bij de huiszoekingen in een terrorismeonderzoek in de nacht van dinsdag op woensdag in Anderlecht zijn niet alleen zware wapens gevonden, maar onder meer ook een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politie-uniformen en een uniform van de civiele bescherming.

Twee van de vier opgepakte personen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Het gaat om Akim (40) en Khalid (37) S., die beiden de Belgische nationaliteit hebben. Zij zijn in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

De twee andere personen werden vrijgelaten na grondig verhoor.

Ook in het Franse Wattignies werd iemand van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek verliep in samenwerking met de Fransen.

De federale gerechtelijke politie van Brussel voerde zes nachtelijke huiszoekingen uit. In een garagebox troffen ze een heel arsenaal wapens en munitie aan: drie kalasjnikovs, een vijftiental laders voor kalasjnikovs, een riot gun, drie handvuurwapens met munitie, radio's, twee kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politie-uniformen, een uniform van de civiele bescherming en vier ontstekingsmechanismen.

De vrees van de veiligheidsdiensten is dat de gezochte persoon zich in het nauw gedreven zal voelen, zo meldt de VRT. De verdachte is volgens de openbare omroep gelinkt aan de twee mannen die woensdag zijn aangehouden. Ook Het Nieuwsblad schrijft donderdag dat het gerecht niet uitsluit dat nog niet de hele terreurcel is opgerold en er nog minstens één verdachte vrij rondloopt.Bij de huiszoekingen in een terrorismeonderzoek in de nacht van dinsdag op woensdag in Anderlecht zijn niet alleen zware wapens gevonden, maar onder meer ook een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politie-uniformen en een uniform van de civiele bescherming. Twee van de vier opgepakte personen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Het gaat om Akim (40) en Khalid (37) S., die beiden de Belgische nationaliteit hebben. Zij zijn in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De twee andere personen werden vrijgelaten na grondig verhoor. Ook in het Franse Wattignies werd iemand van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek verliep in samenwerking met de Fransen. De federale gerechtelijke politie van Brussel voerde zes nachtelijke huiszoekingen uit. In een garagebox troffen ze een heel arsenaal wapens en munitie aan: drie kalasjnikovs, een vijftiental laders voor kalasjnikovs, een riot gun, drie handvuurwapens met munitie, radio's, twee kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politie-uniformen, een uniform van de civiele bescherming en vier ontstekingsmechanismen.