Er zijn aanwijzingen dat hij hen heeft geholpen met het vervalsen van paspoorten, staat in de kranten van Mediahuis.

Het gaat om een ervaren diplomaat uit Brugge, die hoge posten bezette in Tokio, New York, Lissabon, Lagos, New Delhi en uiteindelijk Kopenhagen. Daar kwam hij in 2011 plots in het vizier van de ­Bel­gische Staatsveiligheid, die informatie in handen had ­ge­kregen waaruit bleek dat ­hij ­jarenlang zijn privileges als dip­lomaat zou hebben misbruikt. Op de buitenlandse posten zou hij lang­durige contacten ­onderhouden hebben met leden van de Russische ­geheime dienst.

Oswald G. heeft volgens de krant aan de speurders toegegeven dat hij gesprekken had met Russen. Maar hij noemt dat professionele contacten en ontkent dat hij informatie heeft doorgespeeld die niet ­beschikbaar was op het internet. Hij zegt ook nooit geld te hebben ontvangen.

De federale procureur heeft een eindvordering klaar. Over ander­halve week verschijnt de diplomaat voor de raadkamer in Brugge, die definitief moet ­beslissen over zijn ­doorverwijzing naar de rechtbank. Indien dat gebeurt, is dat uniek in ons land. (Belga)

Er zijn aanwijzingen dat hij hen heeft geholpen met het vervalsen van paspoorten, staat in de kranten van Mediahuis.Het gaat om een ervaren diplomaat uit Brugge, die hoge posten bezette in Tokio, New York, Lissabon, Lagos, New Delhi en uiteindelijk Kopenhagen. Daar kwam hij in 2011 plots in het vizier van de ­Bel­gische Staatsveiligheid, die informatie in handen had ­ge­kregen waaruit bleek dat ­hij ­jarenlang zijn privileges als dip­lomaat zou hebben misbruikt. Op de buitenlandse posten zou hij lang­durige contacten ­onderhouden hebben met leden van de Russische ­geheime dienst. Oswald G. heeft volgens de krant aan de speurders toegegeven dat hij gesprekken had met Russen. Maar hij noemt dat professionele contacten en ontkent dat hij informatie heeft doorgespeeld die niet ­beschikbaar was op het internet. Hij zegt ook nooit geld te hebben ontvangen. De federale procureur heeft een eindvordering klaar. Over ander­halve week verschijnt de diplomaat voor de raadkamer in Brugge, die definitief moet ­beslissen over zijn ­doorverwijzing naar de rechtbank. Indien dat gebeurt, is dat uniek in ons land. (Belga)