Het Gentse "glazen straatje" is zo oud als de straat. Maar als het van burgemeester Daniël Termont (SP.A) afhangt, moet het weg. Buurtbewoners klagen immers over overlast.

"De hoeren zijn nodig. Maar beter op een plek buiten de stad", zegt Termont in De Morgen. De buurt is te vinden tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam.

Beste hoerenbuurt

"Gent heeft de naam mooie hoertjes te hebben, qua prijs-kwaliteit is het een van de beste hoerenbuurten van het land", zegt Termont.

Maandagavond was er een ontmoeting tussen de burgemeester en politiechef Filip Rasschaert en een dertigtal bezorgde buurtbewoners. Hun klacht luidt dat de buurt voor overlast zorgt.

De oplijsting van politiewoordvoerder Manuel Gonzalez is indrukwekkend: overlast door rondhangende mensen, carrousel-rijden, window-watching, files, geluidsoverlast, drugs op straat, onveiligheidsgevoel en geurhinder.

Leegstand
Termont neemt de klachten van de buurtbewoners ter harte en spreekt van een korte- en langetermijnplanning. "Die korte termijn is bij wijze van spreken morgen", zegt hij. "Als panden leeg komen te staan, moeten we vermijden dat er nieuwe uitbatingen komen."

En dan is er de lange termijn. "Dit soort activiteiten is absoluut noodzakelijk", zegt de burgemeester. De hoerenbuurt wég, dat is dus geen optie. "Ik ben ervan overtuigd dat zo'n buurt nodig is. Maar niet meer in de binnenstad." (Belga/TV)

Het Gentse "glazen straatje" is zo oud als de straat. Maar als het van burgemeester Daniël Termont (SP.A) afhangt, moet het weg. Buurtbewoners klagen immers over overlast. "De hoeren zijn nodig. Maar beter op een plek buiten de stad", zegt Termont in De Morgen. De buurt is te vinden tussen de Vlaanderenstraat en de Brabantdam.Beste hoerenbuurt "Gent heeft de naam mooie hoertjes te hebben, qua prijs-kwaliteit is het een van de beste hoerenbuurten van het land", zegt Termont. Maandagavond was er een ontmoeting tussen de burgemeester en politiechef Filip Rasschaert en een dertigtal bezorgde buurtbewoners. Hun klacht luidt dat de buurt voor overlast zorgt. De oplijsting van politiewoordvoerder Manuel Gonzalez is indrukwekkend: overlast door rondhangende mensen, carrousel-rijden, window-watching, files, geluidsoverlast, drugs op straat, onveiligheidsgevoel en geurhinder.Leegstand Termont neemt de klachten van de buurtbewoners ter harte en spreekt van een korte- en langetermijnplanning. "Die korte termijn is bij wijze van spreken morgen", zegt hij. "Als panden leeg komen te staan, moeten we vermijden dat er nieuwe uitbatingen komen." En dan is er de lange termijn. "Dit soort activiteiten is absoluut noodzakelijk", zegt de burgemeester. De hoerenbuurt wég, dat is dus geen optie. "Ik ben ervan overtuigd dat zo'n buurt nodig is. Maar niet meer in de binnenstad." (Belga/TV)