Bovenop de zaterdagploegen, zet Ivago in Gent 45 extra personeelsleden in om de laatste resten glas en pmd in te zamelen, zegt de intercommunale. Het gaat om mensen die zich vrijwillig kandidaat stelden. Voor hun prestaties worden ze dubbel vergoed.

In het verstedelijkt gebied halen de ophaalploegen zaterdag pmd-zakken op in de wijken Rooigem, Brugsesteenweg, Brugse poort en Malem, alsook in het Rabot en de Bloemekenswijk.

In die, en een aantal extra wijken, wordt ook glas opgehaald. De pmd-zakken in de andere zones worden komende week via de normale ophaaldag ingezameld.

In het landelijk gebied kunnen bewoners naast hun gewone afvalcontainer, een extra zak met een gelijkaardig volume aanbieden op de geplande ophaaldagen. Alle Gentenaars krijgen overigens een extra beurt voor een recylagepark, waar ze ook met pmd, papier/karton en tuinafval terechtkunnen.

Op die containerparken wordt overigens ook extra personeel ingezet. "Het is er druk", zo werd nog vernomen.

Sinds donderdag wordt er weer volgens het boekje gewerkt bij Ivago, nadat woensdag een acht dagen durende staking beëindigd werd. Tijdens de stakingsweek werd weliswaar personeel opgevorderd: omwille van de volksgezondheid en de hygiëne werd op enkele plaatsten wel restafval of glas opgehaald.

De personeelsleden van de afvalintercommunale staken donderdag en vrijdag al een tandje bij, tegen zaterdagavond zou de stad opnieuw proper moeten zijn. (Belga/SD)

In het verstedelijkt gebied halen de ophaalploegen zaterdag pmd-zakken op in de wijken Rooigem, Brugsesteenweg, Brugse poort en Malem, alsook in het Rabot en de Bloemekenswijk. In die, en een aantal extra wijken, wordt ook glas opgehaald. De pmd-zakken in de andere zones worden komende week via de normale ophaaldag ingezameld. In het landelijk gebied kunnen bewoners naast hun gewone afvalcontainer, een extra zak met een gelijkaardig volume aanbieden op de geplande ophaaldagen. Alle Gentenaars krijgen overigens een extra beurt voor een recylagepark, waar ze ook met pmd, papier/karton en tuinafval terechtkunnen. Op die containerparken wordt overigens ook extra personeel ingezet. "Het is er druk", zo werd nog vernomen. Sinds donderdag wordt er weer volgens het boekje gewerkt bij Ivago, nadat woensdag een acht dagen durende staking beëindigd werd. Tijdens de stakingsweek werd weliswaar personeel opgevorderd: omwille van de volksgezondheid en de hygiëne werd op enkele plaatsten wel restafval of glas opgehaald. De personeelsleden van de afvalintercommunale staken donderdag en vrijdag al een tandje bij, tegen zaterdagavond zou de stad opnieuw proper moeten zijn. (Belga/SD)