De intrede van Sinterklaas ging normaal morgen/zondag al door, maar wordt dus afgelast.

De beslissing om de evenementen te schrappen komt er na een bijeenkomst van de Gentse crisiscel. Op 14 dagen tijd is het aantal besmettingen met het coronavirus in de Arteveldestad verdubbeld. Vanuit de Gentse ziekenhuizen komen er signalen dat de situatie acuut is. "De medische experten zijn duidelijk: het aantal contacten moet zoveel mogelijk beperkt worden. Als de veiligheid niet kan gegarandeerd worden, is het beter de evenementen te annuleren om verdere besmettingen en ziekenhuisopnames te voorkomen", klinkt het.

Behalve de intrede van de sint worden ook de Gentse Winterfeesten geschrapt. Die gingen normaal doorgaan van 9 december tot eind december. Wel komt er een openluchtijspiste en een winterbar.

Het traditionele oudejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsdrink worden eveneens afgelast.

De intrede van Sinterklaas ging normaal morgen/zondag al door, maar wordt dus afgelast. De beslissing om de evenementen te schrappen komt er na een bijeenkomst van de Gentse crisiscel. Op 14 dagen tijd is het aantal besmettingen met het coronavirus in de Arteveldestad verdubbeld. Vanuit de Gentse ziekenhuizen komen er signalen dat de situatie acuut is. "De medische experten zijn duidelijk: het aantal contacten moet zoveel mogelijk beperkt worden. Als de veiligheid niet kan gegarandeerd worden, is het beter de evenementen te annuleren om verdere besmettingen en ziekenhuisopnames te voorkomen", klinkt het. Behalve de intrede van de sint worden ook de Gentse Winterfeesten geschrapt. Die gingen normaal doorgaan van 9 december tot eind december. Wel komt er een openluchtijspiste en een winterbar. Het traditionele oudejaarsvuurwerk en de nieuwjaarsdrink worden eveneens afgelast.