De vraag van N-VA voor een referendum werd door de meerderheid weggestemd, het tegenvoorstel met een "burgerkabinet" door de raadsleden van de meerderheid goedgekeurd. CD&V onthield zich, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen. Een bijkomende motie van Siegfried Bracke (N-VA), om minister Jacqueline Galant aan te porren werk te maken van het voorstandsnet werd unaniem door de raad goedgekeurd. Een toevoeging van burgemeester Daniël Termont(SP.A), die de raad vraagt dat de Vlaamse regering de studies voor de realisatie van tramlijn 7 uitvoert, werd ook unaniem aangenomen.

'John Cleese'

Nadat maandagavond al vier uur gedebatteerd werd over het mobiliteitsplan en de vraag van N-VA om een referendum, volgde dinsdag nog eens een ruim vier uur durend debat. Niet alleen namen schepen Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) en burgemeester Termont uitvoerig het woord, ook meerderheid en vooral de oppositie maakte gretig gebruik van haar recht om replieken te formuleren.

Voor raadsleden uit meerderheidspartijen SP.A en Open VLD was Siegfried Bracke kop van Jut in slottoespraken. Raadslid Geert Versnick (Open VLD) haalde uit naar Brackes "onnavolgbare John Cleese-imitatie die de raad een goed uur heeft beziggehouden". Ook raadslid Sven Taeldem gaf Bracke een veeg uit de pan, volgens hem heeft N-VA geen alternatieven geboden. "U bent niet voor verandering, laat staan het verschil te maken, het ergste van al is uw slinkse manier van politiek doen", zei hij.

(Belga/RR)

De vraag van N-VA voor een referendum werd door de meerderheid weggestemd, het tegenvoorstel met een "burgerkabinet" door de raadsleden van de meerderheid goedgekeurd. CD&V onthield zich, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen. Een bijkomende motie van Siegfried Bracke (N-VA), om minister Jacqueline Galant aan te porren werk te maken van het voorstandsnet werd unaniem door de raad goedgekeurd. Een toevoeging van burgemeester Daniël Termont(SP.A), die de raad vraagt dat de Vlaamse regering de studies voor de realisatie van tramlijn 7 uitvoert, werd ook unaniem aangenomen. Nadat maandagavond al vier uur gedebatteerd werd over het mobiliteitsplan en de vraag van N-VA om een referendum, volgde dinsdag nog eens een ruim vier uur durend debat. Niet alleen namen schepen Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) en burgemeester Termont uitvoerig het woord, ook meerderheid en vooral de oppositie maakte gretig gebruik van haar recht om replieken te formuleren. Voor raadsleden uit meerderheidspartijen SP.A en Open VLD was Siegfried Bracke kop van Jut in slottoespraken. Raadslid Geert Versnick (Open VLD) haalde uit naar Brackes "onnavolgbare John Cleese-imitatie die de raad een goed uur heeft beziggehouden". Ook raadslid Sven Taeldem gaf Bracke een veeg uit de pan, volgens hem heeft N-VA geen alternatieven geboden. "U bent niet voor verandering, laat staan het verschil te maken, het ergste van al is uw slinkse manier van politiek doen", zei hij. (Belga/RR)