Dat werd overeengekomen na een overleg tussen het Gentse stadsbestuur en vertegenwoordigers uit de holebigemeenschap, waaronder de Belgische allochtone holebivereniging Merhaba.

Het overleg kwam er na twee recente incidenten in de Gentse wijk Rabot waarbij holebi's op sociale media hun verhaal uit de doeken deden.

'Er is een probleem, maar we kunnen niet zeggen dat het groter is dan vroeger, of geconcentreerd is tot een bepaalde wijk. Het probleem kan ook niet toegeschreven kan worden aan één bepaalde gemeenschap, maar is een maatschappelijk probleem', zegt de Gentse schepen van Integratie Resul Tapmaz (SP.A), die de vergadering samen met burgemeester Daniël Termont (SP.A) bijwoonde.

'Binnen het 'holebibeleidsplan' zijn er al verschillende acties, onder meer opleiding voor politie, en er wordt ook een educatief pakket voor het onderwijs uitgewerkt. Dat beleid naar politie, onderwijs en jeugdwerk wordt geïntensifieerd. We streven ernaar om jonge kinderen te leren omgaan met superdiversiteit, op school maar ook in de sportclub bijvoorbeeld.'

Tapmaz zegt dat iedereen het erover eens was dat de stad een belangrijke partner is in het verhaal. Ook moet de perceptie gekeerd worden rond de aanpak van de politie, die niet doortastend genoeg zou optreden, aldus nog Tapmaz.

Een vertegenwoordiger uit de moskeegemeenschap werd ook uitgenodigd op het overleg en zegde ook toe, maar verontschuldigde zich uiteindelijk omwille van persoonlijke redenen. (Belga/KVDA)

Dat werd overeengekomen na een overleg tussen het Gentse stadsbestuur en vertegenwoordigers uit de holebigemeenschap, waaronder de Belgische allochtone holebivereniging Merhaba.Het overleg kwam er na twee recente incidenten in de Gentse wijk Rabot waarbij holebi's op sociale media hun verhaal uit de doeken deden. 'Er is een probleem, maar we kunnen niet zeggen dat het groter is dan vroeger, of geconcentreerd is tot een bepaalde wijk. Het probleem kan ook niet toegeschreven kan worden aan één bepaalde gemeenschap, maar is een maatschappelijk probleem', zegt de Gentse schepen van Integratie Resul Tapmaz (SP.A), die de vergadering samen met burgemeester Daniël Termont (SP.A) bijwoonde. 'Binnen het 'holebibeleidsplan' zijn er al verschillende acties, onder meer opleiding voor politie, en er wordt ook een educatief pakket voor het onderwijs uitgewerkt. Dat beleid naar politie, onderwijs en jeugdwerk wordt geïntensifieerd. We streven ernaar om jonge kinderen te leren omgaan met superdiversiteit, op school maar ook in de sportclub bijvoorbeeld.' Tapmaz zegt dat iedereen het erover eens was dat de stad een belangrijke partner is in het verhaal. Ook moet de perceptie gekeerd worden rond de aanpak van de politie, die niet doortastend genoeg zou optreden, aldus nog Tapmaz. Een vertegenwoordiger uit de moskeegemeenschap werd ook uitgenodigd op het overleg en zegde ook toe, maar verontschuldigde zich uiteindelijk omwille van persoonlijke redenen. (Belga/KVDA)