Gennez voorspelt Stalinistische score voor Tobback

18/09/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Ontslagnemend SP.A-voorzitter Caroline Gennez verwacht dat Bruno Tobback een Stalinistische score zal halen bij de voorzittersverkiezingen van haar partij.

De SP.A kiest vandaag een nieuwe voorzitter. Bruno Tobback is de enige kandidaat. Eerder deze week zei Tobback op de VRT-radio dat het net voor een enige kandidaat enorm belangrijk is om een zeer goede score te halen.

Goede matroos

Ontslagnemend voorzitter Caroline Gennez heeft er alle vertrouwen in. 'Ik verwacht dat hij een Stalinistische score zal halen,' zei ze op de VRT-radio. 'Ik ben zelf geen kandidaat meer. De communautaire moeilijkheden hebben op mij gewogen. Ik zal voor de SP.A geen kapitein meer zijn, maar een goede matroos.'

Formatie

Caroline Gennez zit al sinds de start van de formatiegeprekken aan tafel voor de SP.A. Het is niet duidelijk wanneer Bruno Tobback de fakkel zal overnemen. Hij liet deze week niet in zijn kaarten kijken. Zo goed als zeker is dat hij Gennez zal vragen om het communautaire luik van de onderhandelingen nog af te ronden.

De nieuwe voorzitter van de SP.A wacht de zware taak om de partij opnieuw op de kaart te zetten, na een aantal verkiezingsnederlagen. (EE)

Onze partners