Wim Dries ziet vooralsnog geen elementen die de openbare orde of de veiligheid in het gedrang brengen. "Als burgemeester is dat het wettelijk kader waarin ik werk", klonk het in De Ochtend op Radio 1.

De lokale N-VA roept burgemeester Dries op op te treden tegen de geplande meeting komende zondag in zaal Anatolia. Volgens Vlaams Parlementslid Jos Lantmeeters wil de MHP immers campagne voeren om 'ja' te stemmen bij het referendum dat de macht van Erdogan uitbreidt, zo zegt Het Belang van Limburg maandag.

Lantmeeters waarschuwt voor een "uiterst gevaarlijke sfeer", aangezien "heel wat Turken en Koerden niet te spreken zijn over die volmachten voor Erdogan". Volgens de Genkse burgemeester Dries zijn er vooralsnog echter geen problemen voor de openbare orde of de veiligheid. "Er zijn voor- en tegenstanders, maar die debatteren daar op een volwassen manier over in onze stad", reageert hij. "De politie volgt de zaak op de voet. Als er zich een veiligheidsprobleem voordoet, reageren we gepast."

De MHP organiseerde al vaker bijeenkomsten in Genk. Die hebben de veiligheid nooit in het gedrang gebracht, zo brengt Het Belang van Limburg nog in herinnering.

Wim Dries ziet vooralsnog geen elementen die de openbare orde of de veiligheid in het gedrang brengen. "Als burgemeester is dat het wettelijk kader waarin ik werk", klonk het in De Ochtend op Radio 1.De lokale N-VA roept burgemeester Dries op op te treden tegen de geplande meeting komende zondag in zaal Anatolia. Volgens Vlaams Parlementslid Jos Lantmeeters wil de MHP immers campagne voeren om 'ja' te stemmen bij het referendum dat de macht van Erdogan uitbreidt, zo zegt Het Belang van Limburg maandag. Lantmeeters waarschuwt voor een "uiterst gevaarlijke sfeer", aangezien "heel wat Turken en Koerden niet te spreken zijn over die volmachten voor Erdogan". Volgens de Genkse burgemeester Dries zijn er vooralsnog echter geen problemen voor de openbare orde of de veiligheid. "Er zijn voor- en tegenstanders, maar die debatteren daar op een volwassen manier over in onze stad", reageert hij. "De politie volgt de zaak op de voet. Als er zich een veiligheidsprobleem voordoet, reageren we gepast." De MHP organiseerde al vaker bijeenkomsten in Genk. Die hebben de veiligheid nooit in het gedrang gebracht, zo brengt Het Belang van Limburg nog in herinnering.