Geneviève Lhermitte vrijgelaten onder voorwaarden

Geneviève Lhermitte in 2008

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank heeft donderdag Geneviève Lhermitte vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door haar advocaat, meester Nicolas Cohen.

De inmiddels 52-jarige vrouw vermoordde in 2007 haar vijf kinderen en werd daarvoor in 2008 tot levenslang veroordeeld door het hof van assisen in Nijvel.

In 2017 had ze al een eerste keer een verzoek tot invrijheidsstelling ingediend, maar dat werd toen geweigerd. Lhermitte kan nu vrijkomen zodra er een plaats vrijkomt in de psychiatrische instelling waar ze heen wil. Begin dit jaar raakte al bekend dat de vrouw een nieuw verzoek tot voorwaardelijke invrijheidsstelling ging indienen.

Lhermitte kreeg afgelopen zomer al twee keer penitentiair verlof. Ze mocht haar cel in de gevangenis van Berkendael (Vorst) twee ochtenden, in juni en augustus, verlaten om psychologische hulp te krijgen buiten de gevangenis. Op 28 februari 2007 doodde Lhermitte haar vijf kinderen in de gezinswoning in Nijvel. Haar man, Bouchaïb Moqadem, was op reis in het buitenland. Eerst verdoofde ze de kinderen, daarna sneed ze hun keel door. De jongste was drie, de oudste veertien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content