In België plegen gemiddeld zes mensen per dag zelfmoord. Op jaarbasis gaat het om een tweeduizendtal gevallen. België komt daarmee boven het gemiddelde op wereldschaal uit en heeft ook op Europees vlak één van de hoogste zelfmoordcijfers.

Tot die vaststellingen komt het Franstalig centrum voor zeldmoordpreventie, zo schrijft La Dernière Heure donderdag. Zelfmoord blijkt in België meer slachtoffers te maken dan verkeersongevallen. Het is de eerste doodsoorzaak in ons land als gevolg van externe factoren.

Ondanks de wijdverspreidheid van het fenomeen blijft zelfmoord in onze samenleving een taboe, aldus het centrum, dat per jaar via een gratis telefoonnummer 16.000 oproepen behandelt. Jaarlijks slaagt het zestigtal vrijwilligers erin gemiddeld driehonderd zelfmoorden te voorkomen, aldus verantwoordelijke Gaston Demaret.

In België plegen gemiddeld zes mensen per dag zelfmoord. Op jaarbasis gaat het om een tweeduizendtal gevallen. België komt daarmee boven het gemiddelde op wereldschaal uit en heeft ook op Europees vlak één van de hoogste zelfmoordcijfers.Tot die vaststellingen komt het Franstalig centrum voor zeldmoordpreventie, zo schrijft La Dernière Heure donderdag. Zelfmoord blijkt in België meer slachtoffers te maken dan verkeersongevallen. Het is de eerste doodsoorzaak in ons land als gevolg van externe factoren.Ondanks de wijdverspreidheid van het fenomeen blijft zelfmoord in onze samenleving een taboe, aldus het centrum, dat per jaar via een gratis telefoonnummer 16.000 oproepen behandelt. Jaarlijks slaagt het zestigtal vrijwilligers erin gemiddeld driehonderd zelfmoorden te voorkomen, aldus verantwoordelijke Gaston Demaret.