Uit cijfers van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette blijkt dat er bij het spoor de afgelopen jaren gemiddeld 7 wilde stakingen waren per jaar. Dat ondanks het protocol dat in 2008 tussen de spoorwegtop en de vakbonden werd gesloten over werkonderbrekingen. Dat protocolakkoord moest dienen om het aantal wilde stakingen bij het spoor terug te dringen.

Open Vld-politica Lahaye-Battheu bevraagt minister Magnette over de evaluatie van dat protocol en over de aangekondigde acties bij het spoor van woensdag.

Uit de cijfers blijkt ook nog dat de NMBS en bpost jaarlijks gemiddeld 18 stakingsdagen kennen. Bij Belgacom zijn dat er 11. Bovendien kende elk overheidsbedrijf de voorbije jaren een piek in het aantal stakingsdagen: 21 bij Belgacom in 2009, 27 bij de NMBS in 2011 en 29 bij bpost in 2011. (Belga/TE)

Uit cijfers van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette blijkt dat er bij het spoor de afgelopen jaren gemiddeld 7 wilde stakingen waren per jaar. Dat ondanks het protocol dat in 2008 tussen de spoorwegtop en de vakbonden werd gesloten over werkonderbrekingen. Dat protocolakkoord moest dienen om het aantal wilde stakingen bij het spoor terug te dringen. Open Vld-politica Lahaye-Battheu bevraagt minister Magnette over de evaluatie van dat protocol en over de aangekondigde acties bij het spoor van woensdag. Uit de cijfers blijkt ook nog dat de NMBS en bpost jaarlijks gemiddeld 18 stakingsdagen kennen. Bij Belgacom zijn dat er 11. Bovendien kende elk overheidsbedrijf de voorbije jaren een piek in het aantal stakingsdagen: 21 bij Belgacom in 2009, 27 bij de NMBS in 2011 en 29 bij bpost in 2011. (Belga/TE)