De chaotische werking van de Dienst Inschrijving Voertuigen irriteert niet enkel vele automobilisten maar stilaan ook heel wat gemeenten. Die zouden volgens Le Vif.be niet langer toegang hebben tot het gegevensbestand van de DIV. Dit bestand is voor de gemeentelijke diensten belangrijk om personen te identificeren en te vervolgen voor het niet betalen van het staan- en parkeergeld in de desbetreffende gemeente.

Sinds de DIV begin mei een nieuw informaticasysteem lanceerde, stapelen de problemen zich op. Meer dan 20.000 inschrijvingsaanvragen moeten nog afgehandeld worden en het zou, volgens bepaalde bronnen, zelfs meer dan twee maanden duren om een nummerplaat te laten schrappen.

Volgens Jean-Paul Gailly, directeur-generaal, van het DIV zijn de technische problemen ondertussen wel opgelost en worden de vertragingen weggewerkt. Desalniettemin blijft de DIV onder vuur liggen voor zijn logge werkwijze. (INM)

De chaotische werking van de Dienst Inschrijving Voertuigen irriteert niet enkel vele automobilisten maar stilaan ook heel wat gemeenten. Die zouden volgens Le Vif.be niet langer toegang hebben tot het gegevensbestand van de DIV. Dit bestand is voor de gemeentelijke diensten belangrijk om personen te identificeren en te vervolgen voor het niet betalen van het staan- en parkeergeld in de desbetreffende gemeente. Sinds de DIV begin mei een nieuw informaticasysteem lanceerde, stapelen de problemen zich op. Meer dan 20.000 inschrijvingsaanvragen moeten nog afgehandeld worden en het zou, volgens bepaalde bronnen, zelfs meer dan twee maanden duren om een nummerplaat te laten schrappen. Volgens Jean-Paul Gailly, directeur-generaal, van het DIV zijn de technische problemen ondertussen wel opgelost en worden de vertragingen weggewerkt. Desalniettemin blijft de DIV onder vuur liggen voor zijn logge werkwijze. (INM)