Bergen heeft zondagavond het gemeentelijk noodplan afgekondigd, nadat een 350-tal Afghanen beslisten om de nacht buiten door te brengen voor het stadhuis.

Politie en hulpdiensten houden zich klaar om, indien nodig, voor dekens en voedsel te zorgen. De Afghanen, uitgeprocedeerden of verwikkeld in een asielprocedure, waren naar Bergen gestapt voor een onderhoud met premier Elio Di Rupo. Omdat er geen ontmoeting kwam met de premier beslisten ze in Bergen te blijven. Er werd hun een verwarmde zaal aangeboden, maar ze weigerden. (Belga/EE)

Bergen heeft zondagavond het gemeentelijk noodplan afgekondigd, nadat een 350-tal Afghanen beslisten om de nacht buiten door te brengen voor het stadhuis. Politie en hulpdiensten houden zich klaar om, indien nodig, voor dekens en voedsel te zorgen. De Afghanen, uitgeprocedeerden of verwikkeld in een asielprocedure, waren naar Bergen gestapt voor een onderhoud met premier Elio Di Rupo. Omdat er geen ontmoeting kwam met de premier beslisten ze in Bergen te blijven. Er werd hun een verwarmde zaal aangeboden, maar ze weigerden. (Belga/EE)