Het totaal aan boetes bedraagt zowat 3,2 miljoen euro. Het bedrag slaat op de maanden maart, april en mei, net als op de inbreuken uit 2017. Aanleiding was een vonnis van de Brusselse rechtbank in februari, na een klacht van de Brusselse regering. De federale regering heeft geen beroep aangetekend tegen dat vonnis.

'Nu er geen betaling heeft plaatsgevonden, nemen we de volgende stap', bevestigt Brussels minister Alain Maron (Ecolo). De komende maanden zal Brussel dwangsommen blijven vorderen - de berekeningen voor de maand augustus zijn volgens hem aan de gang.

Het is de bedoeling tot een dialoog te komen met de federale overheid om een structurele oplossing te vinden voor de overtreding van de geluidsnormen, aldus Maron.

Via Twitter meldt minister Bellot dat het koninklijk besluit is goedgekeurd, maar dat de periode van lopende zaken een en ander er niet eenvoudiger op heeft gemaakt. 'De betaling gebeurt vanavond en zal voor het einde van de week op de rekening van Brussel staan', luidt het.

Het totaal aan boetes bedraagt zowat 3,2 miljoen euro. Het bedrag slaat op de maanden maart, april en mei, net als op de inbreuken uit 2017. Aanleiding was een vonnis van de Brusselse rechtbank in februari, na een klacht van de Brusselse regering. De federale regering heeft geen beroep aangetekend tegen dat vonnis. 'Nu er geen betaling heeft plaatsgevonden, nemen we de volgende stap', bevestigt Brussels minister Alain Maron (Ecolo). De komende maanden zal Brussel dwangsommen blijven vorderen - de berekeningen voor de maand augustus zijn volgens hem aan de gang. Het is de bedoeling tot een dialoog te komen met de federale overheid om een structurele oplossing te vinden voor de overtreding van de geluidsnormen, aldus Maron. Via Twitter meldt minister Bellot dat het koninklijk besluit is goedgekeurd, maar dat de periode van lopende zaken een en ander er niet eenvoudiger op heeft gemaakt. 'De betaling gebeurt vanavond en zal voor het einde van de week op de rekening van Brussel staan', luidt het.