Het Luxemburgplein wordt zaterdag de verzamelplaats voor de aanhangers van de gele hesjes. Om 13 uur komen ze daar samen en om 13.30 uur geven ze er een persconferentie. Deze keer hebben ze wel een officiële aanvraag voor de betoging ingediend. Toch worden ook op andere plaatsen in de Europese wijk en op de kleine ring samenscholingen van gele hesjes verwacht.

Vorig weekend hield de Brusselse politie in totaal 450 betogers administratief aan en werden nog eens tien betogers gerechtelijk aangehouden. De politie was toen massaal aanwezig en kon de menigte van gele hesjes vastzetten op de Brusselse kleine ring. Er wordt ook zaterdag een grote politiemacht verwacht om de betoging niet uit de hand te laten lopen.

De politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene raadt iedereen af om met de wagen naar het centrum van Brussel te komen, want er wordt opnieuw verkeershinder verwacht. Voor realtime-informatie kan iedereen terecht op de website www.polbru.be en op het Twitter-account @zpz_polbru.

Het Luxemburgplein wordt zaterdag de verzamelplaats voor de aanhangers van de gele hesjes. Om 13 uur komen ze daar samen en om 13.30 uur geven ze er een persconferentie. Deze keer hebben ze wel een officiële aanvraag voor de betoging ingediend. Toch worden ook op andere plaatsen in de Europese wijk en op de kleine ring samenscholingen van gele hesjes verwacht. Vorig weekend hield de Brusselse politie in totaal 450 betogers administratief aan en werden nog eens tien betogers gerechtelijk aangehouden. De politie was toen massaal aanwezig en kon de menigte van gele hesjes vastzetten op de Brusselse kleine ring. Er wordt ook zaterdag een grote politiemacht verwacht om de betoging niet uit de hand te laten lopen. De politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene raadt iedereen af om met de wagen naar het centrum van Brussel te komen, want er wordt opnieuw verkeershinder verwacht. Voor realtime-informatie kan iedereen terecht op de website www.polbru.be en op het Twitter-account @zpz_polbru.