Gegarandeerde dienstverlening in gevangenissen? Bijna kwart personeel legt werk neer

21/06/18 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:16

Bron: Belga

Als gevolg van de vakbondsacties in de gevangenissen, is vanochtend in Vlaanderen slechts 23 procent van het voorziene personeel opgedaagd. Dat blijkt uit cijfers van het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen.

Gegarandeerde dienstverlening in gevangenissen? Bijna kwart personeel legt werk neer

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) © Belga

De vakbonden voeren sinds dinsdag acties om te protesteren tegen het voornemen van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om een gegarandeerde dienstverlening in de gevangenissen in te voeren. De actie wordt ook vandaag nog goed opgevolgd, waardoor in Vlaanderen slechts 23 procent van de ochtendploeg aanwezig is.

Delen

Er zijn in Vlaanderen in totaal 77 politieagenten ingezet om de dienstverlening in de gevangenis te verzekeren.

Vooral in Gent (10 procent van de normale bezetting), Hasselt (10,3 procent), Wortel (16 procent), Sint-Gillis (16,7 procent) en Brugge (18 procent) blijkt de bereidheid tot actie groot.

Er zijn in Vlaanderen in totaal 77 politieagenten ingezet om de dienstverlening in de gevangenis te verzekeren. Ook in de Waalse gevangenissen wordt vanochtend nog altijd geprotesteerd. Daar zijn gemiddeld vier op de tien personeelsleden opgedaagd, zo meldt het Gevangeniswezen.

Vanmiddag vindt op het kabinet van minister Geens overleg plaats met de gevangenisbonden. Daarna zullen de bonden de achterban inlichten en zal er meer duidelijkheid zijn over het verdere verloop van de acties.

Onze partners