Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws. De politierechter veroordeelde de laagvlieger tot een rijverbod van 20 dagen en een boete van 440 euro. De man vocht die veroordeling aan met Christophe Redko, een advocaat gespecialiseerd in verkeerszaken. Redko.

"Normaal moet een verkeersovertreding binnen de veertien dagen in de bus zitten van de overtreder", betoogde Redko. "Soms wordt die termijn overschreden en soms gebeurt dit omdat de geflitste auto geen eigendom is van de chauffeur maar van een bedrijf. De vraag is dan: is dit wel eerlijk? Iedereen is toch gelijk voor de wet? "

'PV van inlichting'

Redko zag zich daarbij gesterkt door een recent arrest van het Grondwettelijk Hof. "In principe heeft een proces-verbaal van een politiefunctionaris een bijzondere bewijskracht: als de politie zegt dat het zo is, dan is het zo. Maar volgens het Grondwettelijk Hof verliest een pv die bewijskracht als het eerst naar de leasingmaatschappij gaat en pas vervolgens naar de chauffeur. Dan is het enkel nog een 'pv van inlichting'."

Volgens de advocaat zet het vonnis de deur open voor chauffeurs met een bedrijfswagen. Het parket van Bergen stapt naar cassatie tegen de vrijspraak. (Belga/TV)

Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws. De politierechter veroordeelde de laagvlieger tot een rijverbod van 20 dagen en een boete van 440 euro. De man vocht die veroordeling aan met Christophe Redko, een advocaat gespecialiseerd in verkeerszaken. Redko. "Normaal moet een verkeersovertreding binnen de veertien dagen in de bus zitten van de overtreder", betoogde Redko. "Soms wordt die termijn overschreden en soms gebeurt dit omdat de geflitste auto geen eigendom is van de chauffeur maar van een bedrijf. De vraag is dan: is dit wel eerlijk? Iedereen is toch gelijk voor de wet? " Redko zag zich daarbij gesterkt door een recent arrest van het Grondwettelijk Hof. "In principe heeft een proces-verbaal van een politiefunctionaris een bijzondere bewijskracht: als de politie zegt dat het zo is, dan is het zo. Maar volgens het Grondwettelijk Hof verliest een pv die bewijskracht als het eerst naar de leasingmaatschappij gaat en pas vervolgens naar de chauffeur. Dan is het enkel nog een 'pv van inlichting'." Volgens de advocaat zet het vonnis de deur open voor chauffeurs met een bedrijfswagen. Het parket van Bergen stapt naar cassatie tegen de vrijspraak. (Belga/TV)