Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) trekt bij de federale verkiezingen de Kamerlijst in West-Vlaanderen.

Bourgeois is na Ingrid Lieten (SP.A) de tweede minister uit de Vlaamse regering die lijsttrekker wordt bij de federale verkiezingen.

Net zoals Lieten zegt Bourgeois dat hij de Vlaamse regering niet zal verlaten.

Vlaams minister-president Kris Peeters kreeg die verzekering vrijdag tijdens een gesprek met Bourgeois.

Peeters had er eerder op aangedrongen dat de ministers uit de Vlaamse regering geen prominente rol zouden spelen tijdens de verkiezingscampagne.

Lieten en Bourgeois doen dat dus wel. Peeters liet vrijdag blijken dat hij daar niet tevreden mee is.

'Wij kijken daar met CD&V anders tegenaan', aldus de minister-president. Zo zullen de vier CD&V-ministers geen prominente rol spelen in de federale kiescampagne. Volgens Peeters is dat het beste voor de geloofwaardigheid.

Peeters zei vrijdag dat het vooral belangrijk is dat de Vlaamse regering doorwerkt.

Hij wees erop dat alle ministers zich hebben geëngageerd om zich prioritair bezig te houden met hun ministerfunctie.

Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) trekt bij de federale verkiezingen de Kamerlijst in West-Vlaanderen.Bourgeois is na Ingrid Lieten (SP.A) de tweede minister uit de Vlaamse regering die lijsttrekker wordt bij de federale verkiezingen.Net zoals Lieten zegt Bourgeois dat hij de Vlaamse regering niet zal verlaten.Vlaams minister-president Kris Peeters kreeg die verzekering vrijdag tijdens een gesprek met Bourgeois.Peeters had er eerder op aangedrongen dat de ministers uit de Vlaamse regering geen prominente rol zouden spelen tijdens de verkiezingscampagne.Lieten en Bourgeois doen dat dus wel. Peeters liet vrijdag blijken dat hij daar niet tevreden mee is. 'Wij kijken daar met CD&V anders tegenaan', aldus de minister-president. Zo zullen de vier CD&V-ministers geen prominente rol spelen in de federale kiescampagne. Volgens Peeters is dat het beste voor de geloofwaardigheid.Peeters zei vrijdag dat het vooral belangrijk is dat de Vlaamse regering doorwerkt. Hij wees erop dat alle ministers zich hebben geëngageerd om zich prioritair bezig te houden met hun ministerfunctie.