Het Justitiepaleis was dinsdagochtend nog moeilijker toegankelijk dan normaal. De oorzaak is een gebrek aan personeel bij het Veiligheidskorps. Het terrorismeproces dat dezer dagen gevoerd wordt voor de Brusselse correctionele rechtbank, moest worden uitgesteld zonder dat een nieuwe zittingsdatum bepaald werd.

Justitieminister Geens heeft nu besloten om het korps voor een beperkte periode - tot de start van het gerechtelijk verlof - te ondersteunen met gekwalificeerd personeel van een privébewakingsfirma. Deze mensen zullen onder leiding van het Veiligheidskorps het scantoestel bemannen.

Bij het jongste begrotingsconclaaf werden middelen vrijgemaakt om de capaciteit van het korps te versterken. De aanwervingen hiervoor worden opgestart, laat Geens weten. (Belga)

Het Justitiepaleis was dinsdagochtend nog moeilijker toegankelijk dan normaal. De oorzaak is een gebrek aan personeel bij het Veiligheidskorps. Het terrorismeproces dat dezer dagen gevoerd wordt voor de Brusselse correctionele rechtbank, moest worden uitgesteld zonder dat een nieuwe zittingsdatum bepaald werd. Justitieminister Geens heeft nu besloten om het korps voor een beperkte periode - tot de start van het gerechtelijk verlof - te ondersteunen met gekwalificeerd personeel van een privébewakingsfirma. Deze mensen zullen onder leiding van het Veiligheidskorps het scantoestel bemannen. Bij het jongste begrotingsconclaaf werden middelen vrijgemaakt om de capaciteit van het korps te versterken. De aanwervingen hiervoor worden opgestart, laat Geens weten. (Belga)