Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) erkent dat er door personeelsgebrek een probleem is met de veiligheidscontrole aan het Justitiepaleis in Brussel. De minister werkt aan een oplossing en zal het probleem mee op tafel leggen bij de nakende begrotingscontrole.

Het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis voert sinds vrijdagmiddag geen veiligheidscontroles meer uit aan de ingang van het paleis. Waar tot vrijdagochtend alle tassen gecontroleerd werden in een scanner, moet wie het paleis binnenwil, nu enkel zijn identiteitskaart voorleggen.

Politie trekt personeel terug

Volgens het Veiligheidskorps heeft het eenvoudigweg te weinig personeel om de scanner te bemannen. De Brusselse politie heeft als reactie besloten een deel van zijn personeel terug te trekken uit het paleis.

Geens had eerder deze maand in de bevoegde Kamercommissie al vragen gekregen over het probleem van de zogeheten "scanstraat" in het Brusselse justitiepaleis. "Het veiligheidskorps heeft kort na mijn aantreden aan de alarmbel getrokken. Wij hebben oor gehad voor hun bekommernissen en zoeken momenteel naar een oplossing. Verschillende opties werden inderdaad onderzocht, zoals het bijkomend aanwerven van personeel of het gebruik van ander personeel. De bedoeling is om zo snel mogelijk een oplossing aan te reiken voor het aan ons gesignaleerde probleem en tegelijk om de normale werking van het paleis te garanderen", zei de minister toen. (Belga/WB)

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) erkent dat er door personeelsgebrek een probleem is met de veiligheidscontrole aan het Justitiepaleis in Brussel. De minister werkt aan een oplossing en zal het probleem mee op tafel leggen bij de nakende begrotingscontrole. Het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis voert sinds vrijdagmiddag geen veiligheidscontroles meer uit aan de ingang van het paleis. Waar tot vrijdagochtend alle tassen gecontroleerd werden in een scanner, moet wie het paleis binnenwil, nu enkel zijn identiteitskaart voorleggen. Volgens het Veiligheidskorps heeft het eenvoudigweg te weinig personeel om de scanner te bemannen. De Brusselse politie heeft als reactie besloten een deel van zijn personeel terug te trekken uit het paleis. Geens had eerder deze maand in de bevoegde Kamercommissie al vragen gekregen over het probleem van de zogeheten "scanstraat" in het Brusselse justitiepaleis. "Het veiligheidskorps heeft kort na mijn aantreden aan de alarmbel getrokken. Wij hebben oor gehad voor hun bekommernissen en zoeken momenteel naar een oplossing. Verschillende opties werden inderdaad onderzocht, zoals het bijkomend aanwerven van personeel of het gebruik van ander personeel. De bedoeling is om zo snel mogelijk een oplossing aan te reiken voor het aan ons gesignaleerde probleem en tegelijk om de normale werking van het paleis te garanderen", zei de minister toen. (Belga/WB)