In het kader van de verhoogde terreurdreiging blijven, op aanbeveling van het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken, alle metro- en premetrostations van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB ook zondag gesloten.

'Dit is voor een groot stuk een een kwestie van beschikbare capaciteit en de verschuiving daarvan,' zei Koen Geens in De zevende dag op Eén. 'We willen die metrostations bewaken en we maken ons sterk dat we dat in orde krijgen met de capaciteit die we hebben. We gaan Brussel niet economisch lam leggen, maar we hebben tijd nodig om ons te reorganiseren'.

Bekijk het volledige interview met Geens in De zevende dag:

Later zondag maakt het orgaan voor de terreurdreiging OCAD een nieuwe analyse waaruit moet blijken of niveau vier van de terreurdreiging in Brussel verder van kracht blijft. Daarna komt de Nationale Veiligheidsraad bijeen over mogelijk te nemen maatregelen. Volg de laatste updates in onze live. (Belga/KVDA)

In het kader van de verhoogde terreurdreiging blijven, op aanbeveling van het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken, alle metro- en premetrostations van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB ook zondag gesloten.'Dit is voor een groot stuk een een kwestie van beschikbare capaciteit en de verschuiving daarvan,' zei Koen Geens in De zevende dag op Eén. 'We willen die metrostations bewaken en we maken ons sterk dat we dat in orde krijgen met de capaciteit die we hebben. We gaan Brussel niet economisch lam leggen, maar we hebben tijd nodig om ons te reorganiseren'. Bekijk het volledige interview met Geens in De zevende dag:Later zondag maakt het orgaan voor de terreurdreiging OCAD een nieuwe analyse waaruit moet blijken of niveau vier van de terreurdreiging in Brussel verder van kracht blijft. Daarna komt de Nationale Veiligheidsraad bijeen over mogelijk te nemen maatregelen. Volg de laatste updates in onze live. (Belga/KVDA)