MNM en Studio Brussel stoppen met het omroepen van flitscontroles die luisteraars melden. Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vrijdag.

De aanleiding is de kritiek van experts en ouders van verkeersslachtoffers. Enkele maanden geleden uitte de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen zware kritiek aan het adres van de VRT, omdat ze op de radio flitscontroles omroept die luisteraars melden.

Betalende sms verboden

Volgens de Ethische Commissie voor de Telecommunicatie is het ook verboden luisteraars via betalende sms'en op te roepen flitscontroles te melden.

MNM en Studio Brussel stoppen nu met het omroepen van controles, tenzij de politie ze meldt. Q-Music en Joe FM blijven wel controles meegeven. (Belga/WB)

MNM en Studio Brussel stoppen met het omroepen van flitscontroles die luisteraars melden. Dat berichten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vrijdag.De aanleiding is de kritiek van experts en ouders van verkeersslachtoffers. Enkele maanden geleden uitte de vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen zware kritiek aan het adres van de VRT, omdat ze op de radio flitscontroles omroept die luisteraars melden. Volgens de Ethische Commissie voor de Telecommunicatie is het ook verboden luisteraars via betalende sms'en op te roepen flitscontroles te melden. MNM en Studio Brussel stoppen nu met het omroepen van controles, tenzij de politie ze meldt. Q-Music en Joe FM blijven wel controles meegeven. (Belga/WB)