Het terreurniveau voor asielcentra wordt opgetrokken van 1 naar 2, zo schrijft Het Laatste Nieuws . De maatregel zou het gevolg zijn van het toegenomen geweld tegen vluchtelingen in de buurlanden. In ons land zijn er geen concrete aanwijzingen dat de centra geviseerd worden, maar het OCAD neemt liever zijn voorzorgen.

SP.A-politicus Hans Bonte stelt de beslissing op zich niet in vraag, maar wel de manier waarop ze genomen is. "Ik heb meer dan een maand geleden al gewezen op de absurde situatie dat er in de rest van het land dreigingsniveau 2 was en in asielcentra nog niveau 1. Maar toen heeft men daar niks mee gedaan. Nu kan het plots wel. Dat is vreemd", aldus Bonte.

Ook de verwijzing naar incidenten in het buitenland als aanleiding voor de beslissing doet bij Bonte de wenkbrauwen fronsen. "Men zegt dat er bij ons geen aanwijzingen zijn, maar dat klopt niet. Ik heb op 3 oktober al gewezen op het feit dat er in Vilvoorde een actieve extreemrechtse organisatie aanwezig is die onder meer gevels bekladt met hakenkruisen en extreemrechtse slogans", aldus de burgemeester van Vilvoorde. Bonte:

'Politieke willekeur'

"Er is geen lijn meer te trekken in de beslissingen rond het dreigingsniveau. Er lijkt wel sprake van politieke willekeur bij de analyses. Ik heb ook de indruk dat men meer bezig is met het buitenland dan met het binnenland."

De Duitse politie verijdelde eind vorige week een extreemrechtse aanslag op twee asielcentra in deelstaat Beieren. De verdachten hadden al vuurwapens, messen en springstof in hun bezit. Ook in Nederland en Zweden neemt de agressie tegen asielzoekers toe, van brandstichtingen tot bestormingen van de opvanglocaties. (Belga/TE)

Het terreurniveau voor asielcentra wordt opgetrokken van 1 naar 2, zo schrijft Het Laatste Nieuws . De maatregel zou het gevolg zijn van het toegenomen geweld tegen vluchtelingen in de buurlanden. In ons land zijn er geen concrete aanwijzingen dat de centra geviseerd worden, maar het OCAD neemt liever zijn voorzorgen. SP.A-politicus Hans Bonte stelt de beslissing op zich niet in vraag, maar wel de manier waarop ze genomen is. "Ik heb meer dan een maand geleden al gewezen op de absurde situatie dat er in de rest van het land dreigingsniveau 2 was en in asielcentra nog niveau 1. Maar toen heeft men daar niks mee gedaan. Nu kan het plots wel. Dat is vreemd", aldus Bonte. Ook de verwijzing naar incidenten in het buitenland als aanleiding voor de beslissing doet bij Bonte de wenkbrauwen fronsen. "Men zegt dat er bij ons geen aanwijzingen zijn, maar dat klopt niet. Ik heb op 3 oktober al gewezen op het feit dat er in Vilvoorde een actieve extreemrechtse organisatie aanwezig is die onder meer gevels bekladt met hakenkruisen en extreemrechtse slogans", aldus de burgemeester van Vilvoorde. Bonte: "Er is geen lijn meer te trekken in de beslissingen rond het dreigingsniveau. Er lijkt wel sprake van politieke willekeur bij de analyses. Ik heb ook de indruk dat men meer bezig is met het buitenland dan met het binnenland."De Duitse politie verijdelde eind vorige week een extreemrechtse aanslag op twee asielcentra in deelstaat Beieren. De verdachten hadden al vuurwapens, messen en springstof in hun bezit. Ook in Nederland en Zweden neemt de agressie tegen asielzoekers toe, van brandstichtingen tot bestormingen van de opvanglocaties. (Belga/TE)