Bij de delegatie van Kris Peeters in Israël blijft het opvallend stil rond het nieuwe mailincident met sp.a-minister Ingrid Lieten. Tot de groep aan de Klaagmuur in Jeruzalem arriveert. "Ik heb al een berichtje van Lieten om er in te stoppen!", maakt Peeters (CD&V) zich vrolijk.

De minister-president liet zondagavond al weten dat er wat hem betreft geen sprake is van een incident. Een dag later ergert hij zich wel aan de houding van Open VLD, die bij monde van Sas Van Rouveroij liet optekenen dat Peeters geen regeringsleider, maar een scheidsrechter is, die bovendien geen knopen durft doorhakken. "Niet wijs van hen", zegt Peeters. "Hebben ze niet voldoende uitdagingen en problemen in hun eigen partij?"

Driedaags werkbezoek naar Israël en de Palestijnse gebiedenVoor zijn beleefdheidsbezoek aan de Klaagmuur en de kerk waar volgens de overlevering het lichaam van Jezus ligt opgebaard had de minister-president nog een onderhoud met Uzi Landau, de Israëlische minister van Energie en Water. "Vlaanderen heeft een grote expertise inzake waterzuivering en dat kon op de interesse van Landau rekenen", zegt Peeters.

De watervoorziening is dan ook een grote uitdaging in de regio. "De Palestijnen krijgen zuiver water van ons, maar weigeren hun rioolwater te zuiveren", foetert Landau. "Ze vervuilen het land dat zij hun thuisland noemen". Om de Vlaamse knowhow aan de man te brengen, krijgt Peeters dus best beide partijen aan zijn zijde. (Belga/INM)

Bij de delegatie van Kris Peeters in Israël blijft het opvallend stil rond het nieuwe mailincident met sp.a-minister Ingrid Lieten. Tot de groep aan de Klaagmuur in Jeruzalem arriveert. "Ik heb al een berichtje van Lieten om er in te stoppen!", maakt Peeters (CD&V) zich vrolijk. De minister-president liet zondagavond al weten dat er wat hem betreft geen sprake is van een incident. Een dag later ergert hij zich wel aan de houding van Open VLD, die bij monde van Sas Van Rouveroij liet optekenen dat Peeters geen regeringsleider, maar een scheidsrechter is, die bovendien geen knopen durft doorhakken. "Niet wijs van hen", zegt Peeters. "Hebben ze niet voldoende uitdagingen en problemen in hun eigen partij?" Driedaags werkbezoek naar Israël en de Palestijnse gebiedenVoor zijn beleefdheidsbezoek aan de Klaagmuur en de kerk waar volgens de overlevering het lichaam van Jezus ligt opgebaard had de minister-president nog een onderhoud met Uzi Landau, de Israëlische minister van Energie en Water. "Vlaanderen heeft een grote expertise inzake waterzuivering en dat kon op de interesse van Landau rekenen", zegt Peeters. De watervoorziening is dan ook een grote uitdaging in de regio. "De Palestijnen krijgen zuiver water van ons, maar weigeren hun rioolwater te zuiveren", foetert Landau. "Ze vervuilen het land dat zij hun thuisland noemen". Om de Vlaamse knowhow aan de man te brengen, krijgt Peeters dus best beide partijen aan zijn zijde. (Belga/INM)