Kunstenaar Jan Fabre krijgt voorlopig geen persoonlijke bescherming van de politiediensten, nadat hij in verschillende media had verklaard bedreigd en aangevallen te zijn naar aanleiding van het kattenincident op het Antwerpse stadhuis.

De lokale politie houdt wel een oogje in het zeil bij de nog geplande opnames voor de Franse film over Fabres werk, of hij daar nu zelf bij aanwezig is of niet.

Politie heeft geen klacht ontvangen van Jan Fabre

"Van meneer Fabre zelf hebben we nog steeds geen enkele klacht ontvangen" zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens." Volgens Bastiaenssens heeft de politie al geprobeerd contact op te nemen met Fabre. "Wij nodigen hem uit om zijn verhaal te komen doen", zegt hij. "Maar op dit moment is dat nog niet gebeurd. Er zijn dan ook nog geen maatregelen genomen om Fabre als persoon te beschermen buiten de vernoemde opnamemomenten."

Levende katten

Fabre kwam vorige week in het oog van een mediastorm terecht toen bleek dat een Frans productieteam op de Antwerpse Grote Markt en op het Schoon Verdiep met levende katten had gegooid bij de opnames voor een film over Fabre. Verschillende dieren leken daarbij erg onzacht neer te komen.

De kunstenaar was zelf aanwezig en verontschuldigde zich achteraf. Schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (N-VA) besloot klacht in te dienen tegen de producenten. Intussen mogen de opnames - zij het ditmaal onder toezicht van de stad - wel nog worden voortgezet.

Fabre zegt dat hij tijdens het joggen in elkaar werd geslagen door een groep mensen. Hij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar N-VA die volgens hem een politieke kwestie hebben gemaakt van het incident met de katjes. Volgens Fabre heeft N-VA 'de zaak enorm opgeblazen.' (Belga/EE)

Kunstenaar Jan Fabre krijgt voorlopig geen persoonlijke bescherming van de politiediensten, nadat hij in verschillende media had verklaard bedreigd en aangevallen te zijn naar aanleiding van het kattenincident op het Antwerpse stadhuis. De lokale politie houdt wel een oogje in het zeil bij de nog geplande opnames voor de Franse film over Fabres werk, of hij daar nu zelf bij aanwezig is of niet. Politie heeft geen klacht ontvangen van Jan Fabre "Van meneer Fabre zelf hebben we nog steeds geen enkele klacht ontvangen" zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens." Volgens Bastiaenssens heeft de politie al geprobeerd contact op te nemen met Fabre. "Wij nodigen hem uit om zijn verhaal te komen doen", zegt hij. "Maar op dit moment is dat nog niet gebeurd. Er zijn dan ook nog geen maatregelen genomen om Fabre als persoon te beschermen buiten de vernoemde opnamemomenten." Levende katten Fabre kwam vorige week in het oog van een mediastorm terecht toen bleek dat een Frans productieteam op de Antwerpse Grote Markt en op het Schoon Verdiep met levende katten had gegooid bij de opnames voor een film over Fabre. Verschillende dieren leken daarbij erg onzacht neer te komen. De kunstenaar was zelf aanwezig en verontschuldigde zich achteraf. Schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (N-VA) besloot klacht in te dienen tegen de producenten. Intussen mogen de opnames - zij het ditmaal onder toezicht van de stad - wel nog worden voortgezet. Fabre zegt dat hij tijdens het joggen in elkaar werd geslagen door een groep mensen. Hij wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar N-VA die volgens hem een politieke kwestie hebben gemaakt van het incident met de katjes. Volgens Fabre heeft N-VA 'de zaak enorm opgeblazen.' (Belga/EE)