Dat schrijven Le Soir en de Sudpresse-kranten. Voortaan krijgen alleen de koning, de koningin, hun kinderen en Albert en Paola onafgebroken bescherming. De beslissing kadert in een 'optimalisering' van de beveiliging van het paleis. De residenties van de koninklijke familie worden wel voortdurend bewaakt.

Astrid en Laurent zullen ook alleen logistieke hulp krijgen van de civiele lijst wanneer ze officieel de koning vertegenwoordigen. Deze wijziging komt er omdat "de civiele lijst de dotaties niet mag subsidiëren, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks", stelt de communicatiedirecteur van het paleis. (Belga/TV)

Dat schrijven Le Soir en de Sudpresse-kranten. Voortaan krijgen alleen de koning, de koningin, hun kinderen en Albert en Paola onafgebroken bescherming. De beslissing kadert in een 'optimalisering' van de beveiliging van het paleis. De residenties van de koninklijke familie worden wel voortdurend bewaakt. Astrid en Laurent zullen ook alleen logistieke hulp krijgen van de civiele lijst wanneer ze officieel de koning vertegenwoordigen. Deze wijziging komt er omdat "de civiele lijst de dotaties niet mag subsidiëren, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks", stelt de communicatiedirecteur van het paleis. (Belga/TV)