Dat melden de kranten van Mediahuis plus Het Laatste Nieuws.

"Veel ouders zullen in de problemen komen. We hopen dat alle scholen op z'n minst op tijd verwittigen", zegt oudervereniging VCOV in Het Nieuwsblad.

Een school is tijdens de staking niet verplicht om opvang te voorzien. "Al hopen we natuurlijk dat zo veel mogelijk scholen dat wel doen", zegt Willy Bombeek van het VSKO, de koepel van het katholiekonderwijs. "Maar we hebben er alle begrip voor als dat komende maandag gewoon niet lukt. Als er maar één leerkracht komt opdagen, kun je die niet op 200 kinderen laten passen."

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis plus Het Laatste Nieuws. "Veel ouders zullen in de problemen komen. We hopen dat alle scholen op z'n minst op tijd verwittigen", zegt oudervereniging VCOV in Het Nieuwsblad. Een school is tijdens de staking niet verplicht om opvang te voorzien. "Al hopen we natuurlijk dat zo veel mogelijk scholen dat wel doen", zegt Willy Bombeek van het VSKO, de koepel van het katholiekonderwijs. "Maar we hebben er alle begrip voor als dat komende maandag gewoon niet lukt. Als er maar één leerkracht komt opdagen, kun je die niet op 200 kinderen laten passen." (Belga/RR)