De schetsen voor de tunnelvariant van de Oosterweelverbinding zullen worden uitgewerkt tot een voorontwerp dat tegen de zomer van 2010 moet klaar zijn. Bijkomende studies worden niet besteld.

Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag gezegd tijdens een debat in het Vlaams Parlement.

De regering kiest voor een tunnelvariant op voorwaarde dat die voldoet aan de Europese tunnelrichtlijn, niet duurder is dan de Lange Wapperbrug en even snel kan gerealiseerd worden.

Bij het uitwerken van de schetsen wordt er volgens Peeters mogelijk een studiebureau ingeschakeld.

Daarnaast wordt er met bouwgroep Noriant onderhandeld voor de
snelle realisatie van het eerste deel van het BAM-tracé (tunnel onder de Schelde tot aan het Oosterweelknooppunt).

Voor de rest van het BAM-tracé komt er een nieuwe aanbesteding, aldus Peeters.

Criteria

De oppositie hekelde tijdens het debat dat er nog heel wat vragen over het akkoord blijven.

Zo vroeg ze zich af wat de criteria zullen zijn om te beslissen of de bouw van een tunnel te duur is of te lang zou duren.

Voorts heeft ze vragen over de financiering van alle plannen uit het Masterplan 2020 (waarvan de Oosterweelverbinding maar een onderdeel is). De Vlaamse regering raamt de totale kostprijs op 5 miljard.

De schetsen voor de tunnelvariant van de Oosterweelverbinding zullen worden uitgewerkt tot een voorontwerp dat tegen de zomer van 2010 moet klaar zijn. Bijkomende studies worden niet besteld. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag gezegd tijdens een debat in het Vlaams Parlement. De regering kiest voor een tunnelvariant op voorwaarde dat die voldoet aan de Europese tunnelrichtlijn, niet duurder is dan de Lange Wapperbrug en even snel kan gerealiseerd worden.Bij het uitwerken van de schetsen wordt er volgens Peeters mogelijk een studiebureau ingeschakeld.Daarnaast wordt er met bouwgroep Noriant onderhandeld voor de snelle realisatie van het eerste deel van het BAM-tracé (tunnel onder de Schelde tot aan het Oosterweelknooppunt). Voor de rest van het BAM-tracé komt er een nieuwe aanbesteding, aldus Peeters.CriteriaDe oppositie hekelde tijdens het debat dat er nog heel wat vragen over het akkoord blijven. Zo vroeg ze zich af wat de criteria zullen zijn om te beslissen of de bouw van een tunnel te duur is of te lang zou duren.Voorts heeft ze vragen over de financiering van alle plannen uit het Masterplan 2020 (waarvan de Oosterweelverbinding maar een onderdeel is). De Vlaamse regering raamt de totale kostprijs op 5 miljard.