Geen middelen voor 'Vlaanderen in Actie'

19/12/14 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

De Vlaamse regering heeft voorlopig geen middelen voorzien voor 'Vlaanderen in Actie', het plan dat van Vlaanderen een topregio moest maken. 'De euforie is bij de nieuwe regeringsploeg bekoeld, en dat is goed', zegt Lode Vereeck (Open VLD).

Geen middelen voor 'Vlaanderen in Actie'

Lode Vereeck, gecoöpteerd senator voor Open VLD © Belga

De Vlaamse regering heeft voorlopig geen middelen voorzien voor 'Vlaanderen in Actie', het paradepaardje van voormalig minister-president Kris Peeters (CD&V) dat moest helpen van Vlaanderen een topregio te maken. Daarop wijst Lode Vereeck van meerderheidspartij Open VLD op zijn blog. "Het is duidelijk dat de euforie over ViA bij de nieuwe regeringsploeg bekoeld is", stelt Vereeck vast. "En dat is een goede zaak."

"ViA kostte de Vlaamse belastingbetaler alles bij elkaar al 7,9 miljoen euro aan communicatie en promotie", zo brengt de Open VLD'er in herinnering. "Dat is veel geld gezien de geringe resultaten." In de begroting voor 2015 staat voorlopig niets ingeschreven voor ViA. "Blijkbaar wordt hiervoor gewacht op de transversale nota en de transities die hierin vastgelegd worden", aldus Vereeck. (Belga/WB)

Onze partners