Lelièvre, die in het kader van het proces-Dutroux veroordeeld werd, had een halfopen gevangenisregime gevraagd: hij stelde voor de gevangenis overdag te verlaten om er 's avonds terug te keren.

De strafuitvoeringsrechtbank oordeelde dat hij niet aan de voorwaarden voldeed om in aanmerking te komen voor zo'n gevangenisregime. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF op zijn website.

Hij kan pas in november dit jaar een nieuwe aanvraag indienen, preciseert RTBF.

Michel Lelièvre werd tot 25 jaar cel veroordeeld. Net zoals Michelle Martin zat hij iets minder dan vijftien jaar van zijn straf uit. (Belga/TE)

Lelièvre, die in het kader van het proces-Dutroux veroordeeld werd, had een halfopen gevangenisregime gevraagd: hij stelde voor de gevangenis overdag te verlaten om er 's avonds terug te keren. De strafuitvoeringsrechtbank oordeelde dat hij niet aan de voorwaarden voldeed om in aanmerking te komen voor zo'n gevangenisregime. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF op zijn website. Hij kan pas in november dit jaar een nieuwe aanvraag indienen, preciseert RTBF. Michel Lelièvre werd tot 25 jaar cel veroordeeld. Net zoals Michelle Martin zat hij iets minder dan vijftien jaar van zijn straf uit. (Belga/TE)