Het aan SP.A om te beslissen over minister Ingrid Lieten, die sterke kritiek uitte op de milieuvergunning die werd toegekend door haar collega Joke Schauvliege, aldus De Wever.

De Wever zelf vindt niet dat deze regering een fout heeft gemaakt in

het dossier rond Uplace. "Het is de vorige Vlaamse regering die het

brownfieldconvenant heeft afgesloten en zo de bouw van het shoppingcenter heeft mogelijk gemaakt. Uplace heeft daarna alle wettelijke procedures doorlopen en er valt de initiatiefnemer dan ook niets te verwijten."

De Wever wijst erop dat SP.A zich in een vorige legislatuur zelf achter het project heeft geschaard, terwijl de partij nu van leer trekt tegen de milieuvergunning. "We willen toch niet terug naar een periode waarin de regering altijd het laatste woord heeft, ook al zijn de procedures doorlopen?"

Volgens de N-VA-voorzitter is het nu aan SP.A om het vertrouwen in

zijn minister te bevestigen. "Maar er zijn partijen die hun eigen

miserie goed kunnen uitsmeren." (Belga/TE)

Het aan SP.A om te beslissen over minister Ingrid Lieten, die sterke kritiek uitte op de milieuvergunning die werd toegekend door haar collega Joke Schauvliege, aldus De Wever. De Wever zelf vindt niet dat deze regering een fout heeft gemaakt in het dossier rond Uplace. "Het is de vorige Vlaamse regering die het brownfieldconvenant heeft afgesloten en zo de bouw van het shoppingcenter heeft mogelijk gemaakt. Uplace heeft daarna alle wettelijke procedures doorlopen en er valt de initiatiefnemer dan ook niets te verwijten." De Wever wijst erop dat SP.A zich in een vorige legislatuur zelf achter het project heeft geschaard, terwijl de partij nu van leer trekt tegen de milieuvergunning. "We willen toch niet terug naar een periode waarin de regering altijd het laatste woord heeft, ook al zijn de procedures doorlopen?" Volgens de N-VA-voorzitter is het nu aan SP.A om het vertrouwen in zijn minister te bevestigen. "Maar er zijn partijen die hun eigen miserie goed kunnen uitsmeren." (Belga/TE)