De Federatie Palliatieve Zorg trekt aan de alarmbel. Het geld voor de begeleiding van patiënten die thuis willen sterven door gespecialiseerde teams is nu al op voor dit jaar. Dat schrijft De Morgen donderdag.

"Het personeel maakt nu overuren die niet meer vergoed kunnen worden", zegt voorzitter Arsène Mullie. Daarom vraagt de federatie een extra bedrag van 2 miljoen euro aan het Riziv.

De palliatieve thuiszorgteams zijn slachtoffer van hun eigen succes, stelt de Federatie Palliatieve Zorg. "Het aantal patiënten dat zo thuis begeleid wordt, is de laatste jaren sterk gegroeid. Ze begeleiden nu 2,5 keer meer patiënten dan initieel was vooropgesteld. Probleem is dat hun financiering die spectaculaire groei niet gevolgd is."

De Federatie Palliatieve Zorg trekt aan de alarmbel. Het geld voor de begeleiding van patiënten die thuis willen sterven door gespecialiseerde teams is nu al op voor dit jaar. Dat schrijft De Morgen donderdag."Het personeel maakt nu overuren die niet meer vergoed kunnen worden", zegt voorzitter Arsène Mullie. Daarom vraagt de federatie een extra bedrag van 2 miljoen euro aan het Riziv.De palliatieve thuiszorgteams zijn slachtoffer van hun eigen succes, stelt de Federatie Palliatieve Zorg. "Het aantal patiënten dat zo thuis begeleid wordt, is de laatste jaren sterk gegroeid. Ze begeleiden nu 2,5 keer meer patiënten dan initieel was vooropgesteld. Probleem is dat hun financiering die spectaculaire groei niet gevolgd is."