Politieagenten kieperen verkeersovertredingen door bestuurders met een nieuwe auto in de vuilbak, omdat ze de gegevens van de 78.000 laatst uitgegeven nummerplaten niet kennen. Dat schrijft De Morgen.

De problemen zijn het gevolg van de modernisering van de databank van de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). "Sinds de werkzaamheden bij DIV worden we steeds vaker geconfronteerd met nummerplaten die niet in het systeem zitten. Dit betekent dat we de eigenaar niet kennen en dat we dus ook geen proces-verbaal kunnen sturen", bevestigen agenten uit verschillende politiezones in de krant.

Die overtredingen, "tientallen per dag", worden dan verticaal geklasseerd. De DIV bevestigt dat door de werkzaamheden aan de databank nieuwe nummerplaten sinds 27 april niet meer automatisch in het politiesysteem komen. In die paar weken zijn er 78.000 nieuwe nummerplaten bijgekomen. Maar de dienst benadrukt tegelijkertijd dat de agenten steeds bij de DIV de nodige gegevens kunnen opvragen.

'Niemand is vogelvrij'De persdienst van de federale politie erkent de problemen, maar noemt het weggooien van overtredingen absoluut niet kunnen. "De politietop staat erop dat alle overtredingen worden verwerkt. Niemand mag onverantwoord rijden, ook chauffeurs niet die toevallig nieuwe nummerplaten hebben. Niemand is dus vogelvrij", luidt het.

Volgens de DIV zou het probleem eerstdaags van de baan moeten zijn. (Belga/INM)

Politieagenten kieperen verkeersovertredingen door bestuurders met een nieuwe auto in de vuilbak, omdat ze de gegevens van de 78.000 laatst uitgegeven nummerplaten niet kennen. Dat schrijft De Morgen. De problemen zijn het gevolg van de modernisering van de databank van de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV). "Sinds de werkzaamheden bij DIV worden we steeds vaker geconfronteerd met nummerplaten die niet in het systeem zitten. Dit betekent dat we de eigenaar niet kennen en dat we dus ook geen proces-verbaal kunnen sturen", bevestigen agenten uit verschillende politiezones in de krant. Die overtredingen, "tientallen per dag", worden dan verticaal geklasseerd. De DIV bevestigt dat door de werkzaamheden aan de databank nieuwe nummerplaten sinds 27 april niet meer automatisch in het politiesysteem komen. In die paar weken zijn er 78.000 nieuwe nummerplaten bijgekomen. Maar de dienst benadrukt tegelijkertijd dat de agenten steeds bij de DIV de nodige gegevens kunnen opvragen. 'Niemand is vogelvrij'De persdienst van de federale politie erkent de problemen, maar noemt het weggooien van overtredingen absoluut niet kunnen. "De politietop staat erop dat alle overtredingen worden verwerkt. Niemand mag onverantwoord rijden, ook chauffeurs niet die toevallig nieuwe nummerplaten hebben. Niemand is dus vogelvrij", luidt het. Volgens de DIV zou het probleem eerstdaags van de baan moeten zijn. (Belga/INM)