Zonder een uitbreiding van het Brussels gewest geeft MR-voorzitter Didier Reynders nooit zijn goedkeuring aan een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt Damien Thiéry (FDF), de niet-benoemde burgemeester van faciliteitengemeente Linkebeek.

Thiéry voert de druk op terwijl koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene aan een oplossing werkt voor B-H-V. De deadline is het einde van de paasvakantie.

In De Morgen stelt Thiéry woensdag twee eisen voor een akkoord over het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

Zo moet het Brussels gewest worden uitgebreid. Thiéry zegt er zeker van te zijn dat Reynders (voorzitter van de MR, waarvan het FDF deel uitmaakt) zonder die uitbreiding nooit zijn akkoord geeft aan een oplossing voor B-H-V.

Thiéry zegt voorts dat het voor zich spreekt dat de onderhandelingen over B-H-V uitmonden in de benoeming van hemzelf en de kandidaat-burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem.

Het is Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) die de drie weigert te benoemen omdat ze de taalwetgeving verschillende malen hebben overtreden.

Zonder een uitbreiding van het Brussels gewest geeft MR-voorzitter Didier Reynders nooit zijn goedkeuring aan een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt Damien Thiéry (FDF), de niet-benoemde burgemeester van faciliteitengemeente Linkebeek.Thiéry voert de druk op terwijl koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene aan een oplossing werkt voor B-H-V. De deadline is het einde van de paasvakantie.In De Morgen stelt Thiéry woensdag twee eisen voor een akkoord over het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. Zo moet het Brussels gewest worden uitgebreid. Thiéry zegt er zeker van te zijn dat Reynders (voorzitter van de MR, waarvan het FDF deel uitmaakt) zonder die uitbreiding nooit zijn akkoord geeft aan een oplossing voor B-H-V.Thiéry zegt voorts dat het voor zich spreekt dat de onderhandelingen over B-H-V uitmonden in de benoeming van hemzelf en de kandidaat-burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem.Het is Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) die de drie weigert te benoemen omdat ze de taalwetgeving verschillende malen hebben overtreden.