Bovendien toont het een gebrek aan respect voor de opdracht van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke, zei Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux woensdag op Bel RTL.

Volgens Le Soir willen de Franstaligen niet dat N-VA-voorzitter Bart De Wever weer aan zet komt. "Dat zou hem de mogelijkheid bieden een nieuwe nota uit te werken die even onaanvaardbaar is als die van oktober", citeert Le Soir een anoniem zwaargewicht. "De Franstaligen zouden die moeten afwijzen en zouden dan verantwoordelijk zijn voor de crisis."

"Het is een doorzichtige valstrik. De Franstaligen zullen nooit aanvaarden dat hij wordt aangesteld", luidt het elders.

"Dan zou N-VA onze 'neen' kunnen gebruiken om zich terug te trekken en de verantwoordelijkheid op ons af te schuiven". "Het is gewoon complete waanzin", reageert ook een derde bron.

Op Bel RTL stelde Ecolo-voorzitter Javaux woensdagochtend dan weer dat de N-VA met zijn voorstel "de missie van Wouter Beke niet respecteert". De Wever is rechtstreeks betrokken bij de onderhandelingen via de trilaterales met Beke en PS-voorzitter Elio Di Rupo, benadrukte hij.

De Wever heeft dus "alle tijd om voorstellen te doen en vooruitgang te boeken". Javaux blijft alvast hopen dat Beke de onderhandelende partijen opnieuw rond de tafel krijgt. (Belga)

Bovendien toont het een gebrek aan respect voor de opdracht van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke, zei Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux woensdag op Bel RTL. Volgens Le Soir willen de Franstaligen niet dat N-VA-voorzitter Bart De Wever weer aan zet komt. "Dat zou hem de mogelijkheid bieden een nieuwe nota uit te werken die even onaanvaardbaar is als die van oktober", citeert Le Soir een anoniem zwaargewicht. "De Franstaligen zouden die moeten afwijzen en zouden dan verantwoordelijk zijn voor de crisis." "Het is een doorzichtige valstrik. De Franstaligen zullen nooit aanvaarden dat hij wordt aangesteld", luidt het elders. "Dan zou N-VA onze 'neen' kunnen gebruiken om zich terug te trekken en de verantwoordelijkheid op ons af te schuiven". "Het is gewoon complete waanzin", reageert ook een derde bron. Op Bel RTL stelde Ecolo-voorzitter Javaux woensdagochtend dan weer dat de N-VA met zijn voorstel "de missie van Wouter Beke niet respecteert". De Wever is rechtstreeks betrokken bij de onderhandelingen via de trilaterales met Beke en PS-voorzitter Elio Di Rupo, benadrukte hij. De Wever heeft dus "alle tijd om voorstellen te doen en vooruitgang te boeken". Javaux blijft alvast hopen dat Beke de onderhandelende partijen opnieuw rond de tafel krijgt. (Belga)