Door verschillende incidenten, waaronder een breuk in de bovenleiding in Oostkamp, zaten maandagavond honderden mensen vast in de trein en in de stations. "Hoewel het maandag om overmacht ging, heeft de NMBS toch beslist dat de getroffen reizigers een beroep kunnen doen op het compensatiesysteem", zegt Frieke Neyrinck van de NMBS.

Compensatie bij vertraging

In geval van overmacht voorziet de NMBS normaal geen compensatie. Op de website van de spoorwegmaatschappij, onder de rubriek "Compensatie bij vertraging", kunnen reizigers achterhalen of ze recht hebben op een vergoeding. Neyrinck benadrukt dat de NMBS alle aanvragen zal onderzoeken. Ook voor vertragingen op andere dagen kunnen treinreizigers gebruik maken van het compensatiesysteem.

Geen sorrypas

Een speciale vergoeding, zoals een sorrypas, komt er niet. Begin juni kregen abonnees van de NMBS nog een ritje eerste klasse cadeau als compensatie voor de vele vertragingen. (Belga/EE)

Door verschillende incidenten, waaronder een breuk in de bovenleiding in Oostkamp, zaten maandagavond honderden mensen vast in de trein en in de stations. "Hoewel het maandag om overmacht ging, heeft de NMBS toch beslist dat de getroffen reizigers een beroep kunnen doen op het compensatiesysteem", zegt Frieke Neyrinck van de NMBS. Compensatie bij vertraging In geval van overmacht voorziet de NMBS normaal geen compensatie. Op de website van de spoorwegmaatschappij, onder de rubriek "Compensatie bij vertraging", kunnen reizigers achterhalen of ze recht hebben op een vergoeding. Neyrinck benadrukt dat de NMBS alle aanvragen zal onderzoeken. Ook voor vertragingen op andere dagen kunnen treinreizigers gebruik maken van het compensatiesysteem. Geen sorrypas Een speciale vergoeding, zoals een sorrypas, komt er niet. Begin juni kregen abonnees van de NMBS nog een ritje eerste klasse cadeau als compensatie voor de vele vertragingen. (Belga/EE)