Het nieuws werd aan Belga bevestigd door Anthony Mallego, de raadsman van de familie.

Igor M. (42), uit Riemst, zat al jaren vast in de centrale gevangenis van Leuven. Hij is daar gestorven op 14 februari, nadat hij vijf dagen voordien ernstig ziek was geworden. De precieze doodsoorzaak staat nog niet vast. Volgens de advocaten van de familie heeft de man dagenlang medische verzorging gevraagd. Dat gebeurde via de familie en via medegedetineerden, zowel telefonisch als schriftelijk. Hij heeft echter nooit een arts gezien.

'Nalatigheid'

Op last van het parket voert de Leuvense onderzoeksrechter Miriam Schoors een gerechtelijk onderzoek. De moeder van M. nam de advocaten Anthony Mallego en Stijn Roels onder de arm. Zij vertegenwoordigen ook de minderjarige zoon. "Wij zullen de onderzoeksrechter vragen om alle pistes grondig te onderzoeken. We willen al zeker een autopsie", zegt Mallego. "Onze cliënt is om een nog onbekende reden plots doodziek geworden. Hij kon niet meer uit zijn bed. Dagenlang vroeg hij om verzorging. Hij bracht zijn familie daarvan op de hoogte. Medegedetineerden hebben mij het verhaal bevestigd. Volgens ons is hier wel degelijk sprake van nalatigheid."

'Manipulator'

De directie zegt alles in het werk te hebben gesteld wat binnen haar mogelijkheden lag. De centrale gevangenis van Leuven heeft zelf geen dokter in dienst en is aangewezen op een wachtdienst. Igor M. had een zwaar gerechtelijk verleden. Hij werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor valsheid in geschrifte, bedreigingen en diefstallen met geweld. De directeur van de Leuvense gevangenis omschreef hem ooit als een echte manipulator. De Limburger haalde het nieuws toen hij inreed op een politiepatrouille en toen hij in de rechtszaal zijn ex-vrouw klappen gaf.

(Belga/RR)

Het nieuws werd aan Belga bevestigd door Anthony Mallego, de raadsman van de familie.Igor M. (42), uit Riemst, zat al jaren vast in de centrale gevangenis van Leuven. Hij is daar gestorven op 14 februari, nadat hij vijf dagen voordien ernstig ziek was geworden. De precieze doodsoorzaak staat nog niet vast. Volgens de advocaten van de familie heeft de man dagenlang medische verzorging gevraagd. Dat gebeurde via de familie en via medegedetineerden, zowel telefonisch als schriftelijk. Hij heeft echter nooit een arts gezien. Op last van het parket voert de Leuvense onderzoeksrechter Miriam Schoors een gerechtelijk onderzoek. De moeder van M. nam de advocaten Anthony Mallego en Stijn Roels onder de arm. Zij vertegenwoordigen ook de minderjarige zoon. "Wij zullen de onderzoeksrechter vragen om alle pistes grondig te onderzoeken. We willen al zeker een autopsie", zegt Mallego. "Onze cliënt is om een nog onbekende reden plots doodziek geworden. Hij kon niet meer uit zijn bed. Dagenlang vroeg hij om verzorging. Hij bracht zijn familie daarvan op de hoogte. Medegedetineerden hebben mij het verhaal bevestigd. Volgens ons is hier wel degelijk sprake van nalatigheid." De directie zegt alles in het werk te hebben gesteld wat binnen haar mogelijkheden lag. De centrale gevangenis van Leuven heeft zelf geen dokter in dienst en is aangewezen op een wachtdienst. Igor M. had een zwaar gerechtelijk verleden. Hij werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor valsheid in geschrifte, bedreigingen en diefstallen met geweld. De directeur van de Leuvense gevangenis omschreef hem ooit als een echte manipulator. De Limburger haalde het nieuws toen hij inreed op een politiepatrouille en toen hij in de rechtszaal zijn ex-vrouw klappen gaf. (Belga/RR)