"Geboortebeperking moet bespreekbaar zijn. Zo veel mogelijk kinderen hebben, is onverantwoord", zo citeert De Standaard de uitspraak van Thielemans (PS) tijdens een debat van "Wij Brusselaars".

Zijn woordvoerder Nicolas Dassonville verduidelijkte dat de uitspraak geen plan of programmapunt is. Het is sowieso geen gemeentelijke bevoegdheid. "Maar het is een feit: we hebben in Brussel veel gezinnen met zeven, acht kinderen. Die vragen een sociaal appartement, maar zulke appartementen bestaan gewoon niet".

Thielemans beklemtoont dat hij geen specifieke bevolkingsgroepen of religies viseert. "Het probleem vind je zowel bij islamitische als joodse gezinnen, zelfs bij de christenen".
Het geboortecijfer stijgt in België het sterkst in het Brussels Gewest. In 2011 telde het meer dan 1,1 miljoen inwoners. Tegen 2060 zouden dat er 1,5 miljoen zijn.

Thielemans is bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kandidaat om zichzelf op te volgen. MR-uitdager Alain Courtois vindt het idee maar niks. cdH-lijsttrekker Joëlle Milquet kan naar eigen zeggen moeilijk geloven dat Thielemans de uitspraak zou gedaan hebben. (Belga/TE)

"Geboortebeperking moet bespreekbaar zijn. Zo veel mogelijk kinderen hebben, is onverantwoord", zo citeert De Standaard de uitspraak van Thielemans (PS) tijdens een debat van "Wij Brusselaars". Zijn woordvoerder Nicolas Dassonville verduidelijkte dat de uitspraak geen plan of programmapunt is. Het is sowieso geen gemeentelijke bevoegdheid. "Maar het is een feit: we hebben in Brussel veel gezinnen met zeven, acht kinderen. Die vragen een sociaal appartement, maar zulke appartementen bestaan gewoon niet". Thielemans beklemtoont dat hij geen specifieke bevolkingsgroepen of religies viseert. "Het probleem vind je zowel bij islamitische als joodse gezinnen, zelfs bij de christenen". Het geboortecijfer stijgt in België het sterkst in het Brussels Gewest. In 2011 telde het meer dan 1,1 miljoen inwoners. Tegen 2060 zouden dat er 1,5 miljoen zijn. Thielemans is bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kandidaat om zichzelf op te volgen. MR-uitdager Alain Courtois vindt het idee maar niks. cdH-lijsttrekker Joëlle Milquet kan naar eigen zeggen moeilijk geloven dat Thielemans de uitspraak zou gedaan hebben. (Belga/TE)