Dat schrijft De Morgen.

Uit de lijst blijkt dat 50 dossiers die dubbel positief beoordeeld werden - zakelijk en inhoudelijk - ook effectief geld zullen krijgen, zij het minder dan aanbevolen. Daarnaast hadden de bevoegde adviescommissies en de administratie ook 79 andere dossiers dubbel positief beoordeeld, maar die vangen bot.

In totaal zal minister Gatz ongeveer 1,8 miljoen euro minder uitdelen dan de commissies aanbevelen.

Het kabinet schermt met een lege geldpot. Bovendien heeft men een deel van de centen opzijgezet voor internationale projecten, waarvoor nog een subsidieronde moet komen. Voor de sector is dat het bewijs dat de minister focust op het in stand houden en versterken van de grote instellingen en internationale projecten, ten koste van startende makers. (Belga/JH)

Dat schrijft De Morgen. Uit de lijst blijkt dat 50 dossiers die dubbel positief beoordeeld werden - zakelijk en inhoudelijk - ook effectief geld zullen krijgen, zij het minder dan aanbevolen. Daarnaast hadden de bevoegde adviescommissies en de administratie ook 79 andere dossiers dubbel positief beoordeeld, maar die vangen bot. In totaal zal minister Gatz ongeveer 1,8 miljoen euro minder uitdelen dan de commissies aanbevelen. Het kabinet schermt met een lege geldpot. Bovendien heeft men een deel van de centen opzijgezet voor internationale projecten, waarvoor nog een subsidieronde moet komen. Voor de sector is dat het bewijs dat de minister focust op het in stand houden en versterken van de grote instellingen en internationale projecten, ten koste van startende makers. (Belga/JH)