Die uitspraken doet minister Gatz in De Morgen.

"Het uitgangspunt is altijd geweest dat de VRT alles gratis moet aanbieden omdat burgers via het belastinggeld al eens betaald hebben voor dat aanbod. Ik wil dat principe loslaten", aldus de minister. "Voor mij is het geen taboe dat ook een deel van het bredere en vernieuwde digitale platform van de VRT betalend wordt. Niet alles, en niet in de kernopdrachten zoals nieuwsberichtgeving, maar voor een deel van de digitale content moet dat mogelijk zijn."

Over de concrete invulling van zijn voornemen wil Gatz het debat nu starten. Het resultaat moet te lezen zijn in de nieuwe beheersovereenkomst tussen Vlaamse overheid en de VRT, waarover volgend jaar de onderhandelingen starten.

(Belga/RR)

Die uitspraken doet minister Gatz in De Morgen. "Het uitgangspunt is altijd geweest dat de VRT alles gratis moet aanbieden omdat burgers via het belastinggeld al eens betaald hebben voor dat aanbod. Ik wil dat principe loslaten", aldus de minister. "Voor mij is het geen taboe dat ook een deel van het bredere en vernieuwde digitale platform van de VRT betalend wordt. Niet alles, en niet in de kernopdrachten zoals nieuwsberichtgeving, maar voor een deel van de digitale content moet dat mogelijk zijn." Over de concrete invulling van zijn voornemen wil Gatz het debat nu starten. Het resultaat moet te lezen zijn in de nieuwe beheersovereenkomst tussen Vlaamse overheid en de VRT, waarover volgend jaar de onderhandelingen starten.(Belga/RR)