Kort voor de middag was bij werken langs de Bourgetlaan een hoofdgasleiding geraakt, wat voor een groot lek zorgde.

De hulpdiensten stelden onmiddellijk een veiligheidszone in en evacueerden iedereen in een omtrek van 500 meter. Het ging om zo'n 500 mensen uit verschillende bedrijven in de buurt.

Ook een deel van het NAVO-personeel moest zijn bureaus verlaten, maar zij werden opgevangen in een ander deel van het NAVO-complex. De wegen in de buurt, zoals de Leopold III-laan en de NAVO-tunnel, werden afgesloten.

De gasmaatschappij kwam snel ter plaatse en sloot de toevoer naar de leiding af zodat het lek kon gedicht worden. Alle geëvacueerden kunnen naar hun posten terugkeren.

Er is geen sprake van slachtoffers, aldus de brandweer. (Belga)

Kort voor de middag was bij werken langs de Bourgetlaan een hoofdgasleiding geraakt, wat voor een groot lek zorgde. De hulpdiensten stelden onmiddellijk een veiligheidszone in en evacueerden iedereen in een omtrek van 500 meter. Het ging om zo'n 500 mensen uit verschillende bedrijven in de buurt. Ook een deel van het NAVO-personeel moest zijn bureaus verlaten, maar zij werden opgevangen in een ander deel van het NAVO-complex. De wegen in de buurt, zoals de Leopold III-laan en de NAVO-tunnel, werden afgesloten. De gasmaatschappij kwam snel ter plaatse en sloot de toevoer naar de leiding af zodat het lek kon gedicht worden. Alle geëvacueerden kunnen naar hun posten terugkeren.Er is geen sprake van slachtoffers, aldus de brandweer. (Belga)